Sakarya 1. Ağır Ceza mahkemesinde görülen 2017 yılında 5 kişiye mezar olan Akyazı Kuzuluk'ta ki yüzme havuzu davasında dönemin Kuzuluk Belediye Başkanı Bilal Soykan ve 5 zabıta memurunun "Taksirle birden fazla insanın ölümü ve yaralanmasına neden olma" suçundan yargılanmasına izin çıktı.

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 1. Daire Davası tarafından hazırlanan fezlekede Akyazı Belediye başkanı olayın yaşandığı tarihte Kuzuluk Belediye Başkanı olan Bilal Soykan, Zabıta Komserleri Ö.Ö., Amir P. Ç., Vekili A. R. ve Komiser Vekili H. B. hakkında yargılama kararı alarak kararı Sakarya 1. Ağır Ceza mahkemesine gönderdi.

Yargılanmalarına izin verilen Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan ve 4 zabıta memuru kendilerine yüklenen denetim yükümlülüklerini yerine getirmeyerek meydana gelen elim olayda 5 kişinin ölümüne sebebiyet verdikleri hususunda kusurlarının bulduğu suçlaması ile "Taksirle birden fazla insanın ölümü ve yaralanmasına neden olma" suçundan hakim karşısına çıkacak.

1 Nisan'da görülecek olan 12'nci duruşmada Bilal Soykan ve 4 zabıta memuru hakim karşısında üstlerine atılı suçlamalardan dolayı ifade verecekler.