Olay, saat 13.00 sıralarında Kocaeli'nin Kandıra ilçesi Babalı Mahallesi Tuzağzı mevkiinde meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, Nihal G. ile Kardelen G. ve Atakan G. isimli 3 kardeş, yüzmek için girdikleri denizde kayboldu. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Kocaeli Sahilleri Su Kazaları Engelleme Merkezi ekipleri ve vatandaşlar tarafından yapılan müdahale ile denizdeki 3 kişi karaya çıkartıldı.

İki kardeşin hayatını kaybettiği belirlendi
Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrollerden Kardelen G. ve Atakan G. isimli iki kardeşin hayatını kaybettiği belirlendi.

Hayati tehlikesinin olduğu belirlenen Nihal G. ise Kandıra Devlet Hastanesine kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Denize giren 3 kardeşin Kaynarca ilçesinin Konak Mahallesi'ne yaklaşık 8 ay önce taşındıkları ve aileleri ile beraber hayatlarında ilk kez denize girmek için Babalı'ya gittikleri belirtildi. Boğularak can veren Kaynarcalı iki kardeşin cenazeleri, Büyükşehir Belediyesi cenaze nakil aracıyla bugün memleketleri Niğde'ye gönderildi. Atakan ve Kardelen isimli kardeler, Niğde'de kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuklarına uğurlanacak.