Hendek'in Çukurhan Mahallesi'nde kırsal alana kimyasal madde döküldü. Çukurhan Mahalle Muhtarı Taner Uzun’un iddialarına göre, dün akşam saatlerinde plakası ve sürücüsü anlaşılamayan ve kimyasal madde olduğundan şüphelenilen madde, lastik izlerine göre kamyonla döküldü.

D-100 karayolu üzerinde bulunan ve Düzce ile sınır olan Çukurhan Mahallesi'nde dökülen ve tehlikeli kimyasal madde olduğu tahmin edilen atığı sabah saatlerinde mahalle sakini vatandaşların görmesi ve mahalle muhtarına bildirmesi ile ortaya çıktı.

İhbar üzerine olay yerine gelen Hendek İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Sakarya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, kimyasal madde olduğu iddia edilen maddeden numune alarak konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Öte yandan mahalle muhtarı Uzun, "Yaşanılanları görünce ilk iş olarak devlet yetkililerimize haber verdi. İlçe jandarmamız ve Sakarya Çevre İl Müdürlüğü yetkililerimiz dökülen maddelerden numune alarak gerekli işlemleri başlattı." ifadelerini kullandı. (bizimhendek)