HALK54.COM

Alınan bilgiye göre, 10 Ocak 2022 tarihinde Hendek Kalayık Mahallesi'nde ve 11 Ocak 2022 tarihinde Yeniköy Mahallesi'ndeki 2 ayrı evde hırsızlık olayı meydana geldi. Durumun bildirilmesi üzerine Hendek İlçe Jandarma Komutanlığı sivil ekip ve asayiş ekipleri, hırsızlıklarla ilgili çalışma başlattı. 

JANDARMA KAMERA GÖRÜNTÜLERİNİ İNCELEDİ
Kalayık Mahallesi'nde meydana gelen hırsızlık olayında bölgedeki kamera görüntülerini inceleyen Hendek İlçe Jandarma Komutanlığı sivil ekip ve asayiş ekipleri, şüpheli şahsın 5 Ocak tarihinde 3 tekerlekli elektrikli bisiklet ile sepeti boş bir şekilde yoldan geçip kısa bir süre sonra sepetinde çalınan malzemelerin olduğu değerlendirilen yüklü bir şekilde geri döndüğünü tespit etti.

ŞÜPHELİNİN KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ
Şahsın bölgedeki diğer kameralar üzerinden görüntülerini takip eden jandarma ekipleri, ilçe merkezine kadar izini sürdüğü şüpheli şahsın Turanlar Mahallesi'ne girdiğini belirledi. Yapılan araştırmalar sonucunda şahsın E.T. isimli şahıs olduğu tespit edildi.  

MAHALLENİN İKİ GİRİŞİ TUTULDU, KAÇARKEN YAKALANDILAR
Yeniköy Mahallesi'ndeki evden hırsızlık olayıyla ilgili araştırmasını sürdüren jandarma ekipleri, Turanlar Mahallesi'nin iki girişini tutarak, mahalleye girip çıkan şüpheli herkesin kimlik sorgulamasını yaptı. Sorgulama sırasında 3 tekerlekli elektrikli bisiklet ile 2 şahsın kontrol noktasına girmeden uzaklaştığını gören jandarma ekipleri, şahısları bindiği araçta çalınan rulo halindeki teller ile kısa sürede yakaladı. 

ÇALDIKLARINI İTİRAF ETTİLER
Şüpheli şahısların kimlik sorgulaması sonucunda bir önceki gün yapılan hırsızlık olayının faili olan E.T. ve arkadaşı S.B. olduğu belirlenirken, hırsızlık şüphelileri jandarmadaki sorgularında telleri Yeniköy Mahallesi'nden çaldıklarını itiraf etti.

Çalınan 400 metre çit teli ve 1 adet odun sobası, jandarma ekiplerince sahibine teslim edildi. 

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER
Çalınan malzemelerle yakalanan şüpheliler E.T. ve S.B. gözaltına alınırken, jandarmadaki işlemlerinin ardından mevcutlu olarak adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.