// Haber Merkezi //

Acı olay Sakarya’nın Hendek İlçesi Yeni Mahalle 2052. Sokakta meydana geldi. Sokakta bulunan 3 katlı binanın 2. katında evde henüz bilinmeyen sebepten dolayı yangın çıktı. Sokak sakinlerinin durumu itfaiyeye bildirmesiyle birlikte olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler evin içindekileri çıkartmak için yoğun çaba sarf etti. Bir yandan yangını söndürmek diğer yandan da yaralıları çıkartmak için yoğun mücadele veren ekipler, anne ile 2 çocuğunu yaralı olarak binadan çıkarttı.

ANNE VE 2 ÇOCUK

Olay yerine takviye ekiplerinde gelmesiyle yangın kontrol altına alınırken, 2 yaşında Yakup İ.'nin evde hayatını kaybetti. Alevler arasında kalan anne Ayşegül İ., 6 yaşındaki Seher Naz İ.,  4 yaşındaki Yusuf Mehmet İ. ise ekiplerin müdahalesi sonrasında yaralı olarak kurtarıldı. Ambulanslarla ilk etap da Hendek İlçe Hastanesi’ne kaldırılan yaralılar, burada yapılan müdahale sonrasında ambulanslarla Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Acil serviste uzman doktorlar tarafından yapılan müdahaleler sonrasında ağır yanık olan 4 yaşındaki Yusuf Mehmet İ. Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

NEDEN ÇIKIT!

Anne ile 2 çocuğun yaralandığı bir çocuğun olay yerinde can verdiği olayla ilgili olarak olay yerine gelen Hendek Cumhuriyet Savcısı inceleme yaptı. Yapılan inceleme sonrasında talihsiz çocuğun cesedi Hendek İlçe Hastanesi’ne kaldırıldı. Öte yandan yangın sonrasında mahalle sakinleri gözyaşlarına boğulurken, bazı vatandaşlar ise sinir krizi geçirdi. Olay yerinde fenalaşanlar için 112 Acil servis’ten yardım istendi. Bölgeye gelen 112 Acil Servis Ambulansındaki sağlık ekipleri fenalık geçirenlere müdahale etti. Yangının çıkış sebebi ise gerekli incelemelerden sonra kesinlik kazanacak.