Medyabar'ın haberine göre, Hendek'teki havai fişek fabrikasında, 3 Temmuz'da meydana gelen patlamada 7 işçi hayatını kaybetmiş ve 127 kişi yaralanmıştı. 5’i tutuklu 7 sanığın yargılanacağı davanın ilk duruşması, 6 Ocak 2021'de 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanacak.

Tutuklu sanıklar fabrika sahibi eski STK Başkanı Yaşar C., fabrika sorumlu müdürü A.A, fabrika müdürü ve genel ustabaşı H.A.V, genel ustabaşı E.Ö ve iş güvenliği uzmanı A.B. ile tutuksuz yargılanan fabrika sahiplerinden A.R.E.C. ve sorumlu personel A.Ç.’nin yargılanacağı davada 108 müştekinin bulunduğu öğrenildi. Şüpheliler hakkında 2'şer yıl 8'er aydan 22'şer yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istendiği belirtildi.

3 GÜN SÜRECEK

Hazırlanan iddianamede, 5'i tutuklu 7 kişinin "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıl 8'er aydan 22 yıl 6'şar aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Sakarya 1nci Ağır Ceza Mahkemesinde yeni yılın ilk haftası başlayacak ve 3 gün sürecek duruşmanın ilk celsesinde mahkeme salonuna pandemi nedeniyle  sınırlı sayıda kişi alınabilecek.

Mahkeme heyeti avukatlar sanıklar jandarma ve polislerin duruşma salonunda olacağı dikkate alınırsa duruşma salonunda en fazla 40 kişinin girebileceği belirtildi.

Davada 7 sanık 108 müşteki, yaşamlarını yitiren işçi yakınları, yaralanan işçiler, tanıklar bilirkişi dahil yaklaşık bin kişiye duruşmayla ilgili tebligat gönderildiği öğrenildi.