Haber / Nurettin Eryılmaz /

Emniyet Genel Müdürlüğü Yapılan bilimsel araştırmalarda, hız arttıkça hem kaza sayısı hem de kaza şiddetinin arttığı, trafik kazalarında ortalama hızlardaki 1 km/s’lik artışın kazalarda %4’lük bir artışa neden olduğu, bunun yanında araç hızında saatte her bir km’lik artışın kaza riskini %2 oranında arttırdığı tespit edildi.

Araçların seyir hızlarındaki artışa bağlı olarak da özellikle yoldan çıkma, arkadan çarpma veya yayaya çarpma şeklinde trafik kazalarına karıştıkları ve sebebiyet verdikleri görüldü.

Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak, sürücülerin trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek, hız ihlali kaynaklı trafik kazalarını önlemek ve kaza sonucunda meydana gelen can ve mal kayıplarını en aza indirmek amacıyla; 26-27-28 Mart 2020 tarihlerinde ülke genelinde eş zamanlı hız denetimleri gerçekleştirildi.

Ülke genelinde 33.034 araç/sürücü denetlendi,

29.143 araç/sürücünün hız ihlali yaptığı,

86 araç sürücüsünün seyir halinde cep telefonu kullandığı tespit edildi.

Toplam 29.674 trafik kural ihlali tespit edilerek işlem yapıldı.

Türk Polis teşkilatı, ''Sürücülerimize öncelikli olarak kendi can güvenliklerinin sağlanması için trafik kurallarının önemi ve bu kurallara uymaları hususu hatırlatılır, bu denetimlerin sürekli olacağının bilinmesini isteriz'' dedi.