Ayrılık konuşmasında 'Seni son kez öpmek istiyorum' diyip tuzak kurarak elindeki falçatayla karısı Derya Y.'yi ölümün eşiğine getiren E.Ş.'ye sadece 14 yıl hapis cezası verildi. Şiddet mağduru kadını yalnız bırakmayan 2 bayan avukat gönüllü olarak o cezanın arttırılması için hukuk savaşı başlattı.

1 senelik hukuk mücadelesi sonunda cani koca için çıkan 14 yıl cezaya "Yaşadığım dehşetin karşılığı bu mu?" diyen Derya Y., avukatlarıyla birlikte o karara itiraz etti. 

Avukat Merve Gizem Şahin, "Yaşanılan dehşeti bize tane tane anlattı. Bunun üzerine dosyayı üstlenmeye karar verdik." dedi.

Avukat Nurdan İnce Batak, "Öldürmeye teşebbüs suçundan 14 yıl ceza aldı. Fakat kanun diyor ki 13 yıldan 20 yıla kadar ceza verilebileceği söyleniyor. 20 yıl verilebilecekken neden 14 yıl?" dedi.

NE OLMUŞTU?
Serdivan Bahçelievler Mahallesi'nde geçtiğimiz yıl meydana gelen olayda, Derya Y., boşanma aşamasında ve uzaklaştırma kararı olan eşi E.Ş. tarafından evinin önündeki aracın içinde ‘öpme’ bahanesiyle falçata ile saldırıya uğramıştı. Aracın arka kapısından can havliyle çıkan Derya Y.’nin yardım çığlığına komşuları yetişirken, falçatanın boynunu şah damarına yakın 7 santim kesmesi sonucu kanlar içinde kalan Derya Y. ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Olaydan kısa süre sonra yakalanan saldırgan eş E.Ş., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.