//Hüseyin Cumalı//

Sakarya’nın turistlik ilçesi Sapanca’nın Kırkpınar Mahallesi Bağdat Caddesi’nde geçen 1 Temmuz Perşembe günü arazide gezinen bir köpek toprağa gömülü halde bir ayak buldu. Bunu fark eden psikolog Zeynep Serbes durumu 112 Acil Servis komuta merkezine iletti. Olay yerine gelen polis çevre emniyeti aldıktan toprağa gömülü halde çöp poşetini tespit etti. Bunun üzerine Olay Yeri İnceleme (OYİ) ekibi çalışma başlattı. 

Yapılan çalışma sırasında toprağın kazıldığı ve bir çöp poşeti içine parçalanmış halde 1’i kadın, 1’i erkek iki kişinin cesedi konduğu belirlendi. OYİ ekibi ilk yaptığı incelemede cesetlerin testere veya kesici bir aletle parçalara ayrıldığını belirlerken, bir ayakta bulunan oje olduğu gözlendi. Olay yerinde saatler süren inceleme sonrasında iki cesedin başı olmadığı belirlendi. OYİ ekibinin yaptığı inceleme sonrasında iki ceset Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Korucuk Kampusunda bulunan otopsi merkezine gönderildi.

Burada yapılan incelemede ise kadında göğüs silikonu, erkeğin kolunda ise ejderha dövmesi bulunduğunu tespit etmişti. Bunun üzerine silikonun seri numarasından yola çıkan polis ilgili firmadan silikonun kime takıldığını tespit etti. Bu gelişme ile birlikte öldürülen ve başları bulunamayan iki kişinin İran uyruklu karı koca olduğu tespit edildi.

Öldürülen kadının 40 yaşındaki A.S. eşinin ise 39 yaşındaki M.Z. olduğu Türkiye’de işyeri olmadan zengin yabancılara emlakçılık hizmeti verdikleri ve Türkiye’ye en son 8 ay önce giriş yaptığı belirlendi.  İran uyruklu karı kocanın iş yaptığı çevre ve ilgili yerlerle bölgedeki işyerlerinin güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri yine İran uyruklu A.M. isimli şahsı düzenlenen operasyonla gözaltına aldı.

Sağlık kontrolü sonrasında uzman bir ekip tarafından çapraz sorguya alınan A.M. ifadesinin ardından sağlık kontrolünden bir kez daha geçirilerek adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesi alınan ve tutuklanma talebiyle birlikte mahkemeye sevk edilen A.M. hakim tarafından ifadesi alındıktan sonra tutuklandı. Olayla ilgili soruşturmasını sürdüren Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, İranlı karı-kocanın kimlerle temas kurduğunu daha derinleştirerek araştırmaya başladı.

Karı-kocanın kesik başlarını da bölgede burnu kokuya hassas köpekler aracılığıyla arayan polis, Kırkpınar Mahallesi’nin bütün giriş çıkışlarına kayıt eden MOBESE kamera sistemi ile belli noktalardaki güvenlik kamera kayıtlarını tek, tek incelemeye aldı. İran’a belli aralıklarla gidip gelen karı-kocanın cinayetiyle ilgili olarak polis soruşturmasını çok kapsamlı olarak sürdürürken, olayla ilgili başka şüphelilerin olup olmadığı ise cinayet büro dedektiflerince inceleniyor.