Sapanca'nın Kırkpınar Mahallesi Bağdat Caddesi'nde geride bıraktığımız hafta bir bahçede gömülü olarak bulunan İran uyruklu 40 yaşındaki A.S. eşi 39 yaşındaki M.Z. cinayetinde polis sır perdesini aralamak için  araştırmasını sürdürüyor.

Hunharca katedilen iranlı karı koca'nın Türkiye'de işyeri olmadan zengin yabancılara emlakçılık hizmeti verdiklerinden yola çıkan polis cinayetin emlak komisyonu yüzünden çıkan anlaşmazlık nedeniyle işlendiği ihtimali üzerinde duruyor.

Ortaya çıkartılan vahşet sonrasında  öldürülen iranlı karı koca'nın tanıdığı olan aynı ülke vatandaşı A.M.'nin de emlak komisyonculuğu yaptığı  Ortadoğu Ülkelerinden gelenlere komisyon karşılığında emlak satışı yaptıkları ifade ediliyor.

Polisin ilk tespitlerine göre cinayet İstanbul'da işlendikten sonra cesetler parçalarak ayrılarak Sapanca'ya gömüldü.

Bu kapsamda polis vahşici öldürülen İranlı karı koca'nın İstanbul'da yaşadıkları adreslerde de arama ve inceleme yaptı.. Burada da bazı bulgulara ulaşan Sakarya Polisine göre vahşeti gerçekleştirenler cesetleri gömmek için Sapanca  İlçesini bildikleri için tercih ettiler.

Polisin bu kapsamda İranlı karı koca'nın kullandıkları cep telefonlarının geçmişe yönelik arama ve sinyal kayıtlarının tespiti için HTS kayıtları incelemeye alındı. İncelemede katedilen karı koca ile tutuklanan cinayet şüphelisi A.M.nin telefonlarının son sinyal alınan baz istasyonlarındaki diğer hatlarla karşılaştırma ve takip yapılacak.

Yine ilk tespitlerde İranlı karı koca'nın banka hesaplarıda incelenirken vahşeti birden fazla kişinin işlediği ifade ediliyor.