HALK54.COM/Hüseyin CUMALI

KADIN DÜŞKÜNÜ ERKEKLER
Sosyal medya üzerinde kadın düşkünü ve zengin erkekleri gözüne kestiren 3’ü kadın 8 kişilik çete daha sonra bu kişilerle arkadaşlık kuruyor. Bir süre sohbet ettikten sonra sosyal medya üzerinden görüntülü konuşmaya başlayan çetenin kadın üyeleri, randevu verdikleri kurbanlarla bir evde buluşuyor. Kamera döşenmiş özel evde buluşan kadın düşkünü erkekler başlarına geleceklerden habersiz kadınlarla cinsel ilişkiye giriyor.

PARAYI ALAYIM!
Evli ve kadın düşkünü çapkınları tuzağına düşüren çete elde ettikleri görüntü ve fotoğraflarla birlikte şantaj yapmaya başlıyor. Yüksek rakamlar istenen şantajlarda ‘eğer istediğimiz parayı vermez isen görüntü ve fotoğraflarını eşine göndeririz. İnternete koyarız. Seni rezil ederiz” diyen çete üyeleri kurbanlardan elde ettikleri paralarla lüks bir otomobil aldı. Her gün yeni kurbanları listesine ekleyen çete bir işadamına yaptığı tuzakta büyük para isteyince işler karıştı.

ŞİKAYETÇİ OLDU
Sosyal medya üzerinden tanıştığı çete üyesiyle kamera döşenen evde cinsel ilişkiye giren evli işadamına şantaj yapan çete üyeleri ‘parayı alalım’ dedi. Ancak çok yüksek miktarda şantaj ile para istenen işadamı ‘bu işin sonu gelmez’ diyerek durumu Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne ihbar etti. Yapılan bu ihbarla birlikte polis harekete geçti.

UZUN ZAMANDIR SEVİŞMİYORUM!
Sosyal medyada tanıştıkları zengin erkeklere ‘uzun zamandır sevişmiyorum, ihtiyacım var’ gibi söylemlerle cinsel ilişkiye giren çete üyesi kadınları önce sosyal medya üzerinden takibe alan polis, ardından çemberi daraltarak bütün çete üyelerinin kimliklerini belirledi. Elde edilen teknik ve fiziki takiple birlikte Sakarya Cumhuriyet Savcılığı’ndan gerekli izni alan Asayiş şube eşzamanlı baskınlarla birlikte 3’ü kadın 5’e erkek 8 kişiyi gözaltına aldı.

ÇAPRAZ SORGU
Sağlık kontrolü sonrasında Asayiş Şube de çapraz sorguya alınan şüpheliler bülbül gibi öttü. Yaptıkları şantajlarla lüks araç aldıkları ileri sürülen çete üyelerinin aracına el koyan polis, bir kez daha sağlık kontrolünden geçirdiği şüphelileri Sakarya Adliyesi’ne sevk etti. Cumhuriyet Savcısı’na ifade veren şüpheliler ardından mahkemeye sevk edildi. Şantaj iddiasıyla adliyeye sevk edilen şüphelilerden ‘i tutuklanırken, 7’si ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.