17 Ağustos 1999 Marmara Depremi öncesinde Erenler İlçesi’nde yapılan Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası Sakarya’nın deprem sonrası ‘Büyükşehir Belediyesi’ statüsüne geçmesiyle birlikte fiziki anlamda yetersiz kalmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi statüsünde olan Sakarya’ya atanan personel, araç ve birimlerin fazlalaşmasıyla birlikte yetersiz kalan bina için yapılan girişimler sonuç verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat onaylanan projeyle birlikte Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü’ne tam donanımlı ve depreme dayanıklı yeni bina yapılması için geri sayım başladı.

Erenler İlçesi’de bulunan mevcut binanın yerine Adapazarı Maltepe Mahallesi’nde bulunan Maltepe Polisevi’nin yerine yapılacak olan İl Emniyet Müdürlüğü Binası toplam 32 dölüm üzerine yapılacak. Deprem bölgesi olan Sakarya’nın hassasiyeti ön planda tutularak yapılacak olan yeni binanın toplam kapalı alanı ise 26 bin metrekare olacak. Sakarya’ya ilk atandığı zaman İl Emniyet Müdürü Fatih kaya’nın 4 hedefinden biri olan İl Emniyet Müdürlüğü Binası’nın projesi de tamamlandı.

AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever yaptığı açıklamada, “Yeni Adliye Binası, Şehir Hastanesi derken ilimizde kullanılabilir alan bakımından artık ihtiyaca cevap vermekte zorlanan il emniyet binası konusunda da önümüzdeki günlerde önemli bir gelişme bizleri bekliyor olacak. İnşallah şöyle Sakarya’mıza yakışacak, modern ve tam donanımlı yeni bir emniyet binası ile bu eksikliğimizi de gideriyor olacağız. Proje ile ilgili bilgileri önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız inşallah” dedi.

Sakarya’da ilk göreve geldi zaman “Hırsızlık ve uyuşturucu müptelaları ilden temizlenecek. Okullar her zaman ki gibi gözbebeği olmaya devam edecek. Hatalı park eden sürücü telefonla uyarıyı dikkate almaz ise gereği yapılacak ve zamanlı fiziki anlamda yetersiz kalan emniyet binasına yeni bina kazandıracağız” diyen Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya göreve gelişiyle birlikte koyduğu 4 hedefi böylece gerçekleştirmiş oldu.

Öte yandan Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde bulunan Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü, Kaynarca İlçe Emniyet Müdürlüğü, Akyazı İlçe Emniyet Müdürlüğü, Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Karapürçek İlçe Emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binalarında yapılan çalışmalarda bütün hızıyla sürüyor. Bu 5 ilçe emniyet müdürlüğü binasının önümüzdeki yaz aylarında hizmete gireceği öğrenilirken, 5 ilçe emniyet müdürlüğü binaları da yine tam donanımlı ve depreme dayanıklı olarak inşa edildi. Yine Arifiye’de yapılan Atış poligonu ise hizmete girdi.

Akyazı

Karasu

Kaynarca

Atış Poligonu