Jandarma kendi saha ve sorumluluk bölgesinde işi savsaklamadan sıkı tutmaya devam ediyor. Geçen Ocak ayı içinde il genelinde jandarma timleri 608 asayiş olayına müdahale etti. Yapılan müdahaleler sonucunda şüpheli ve sanıklar ifadeleri alındıktan sonra adliye sevk edildi. Bazı şüpheliler ise ifadeleri alındıktan sonra Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla serbest kaldı.

Jandarma kendi sorumluluk bölgesinde 121 bir 452 şahsa Genel Bilgi Toplama (GBT) yaptı. Yol uygulamalarında ise UYAP’ da yakalama kaydı bulunan 766 şahsı yakalayarak adalet teslim etti. Adliyede hakim önüne çıkan 766 şahıstan 121 kişi ise hakim tarafından tutuklandı. Kendi saha ve sorumluluk bölgesinde denetimlere devam eden jandarma vatandaşlardan şüpheli kişileri veya her hangi bir olayı anında ihbar etmesini istedi.

Geçen Ocak ayında neler yaşandı!

-"Yedi ayrı suçtan" kesinleşmiş 13 yıl hapis cezası bulunan Ş.D. ve “Beş ayrı suçtan”  kesinleşmiş 18 yıl hapis cezası bulunan E.D. isimli şahıslar Karasu İlçesinde,

-“Kasten Adam Öldürme ve Tehdit” suçlarından aranma kaydı ve 16 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan, M.T. isimli şahıs Adapazarı İlçesinde.

-“Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan kesinleşmiş 8 yıl 4 ay hapis cezası bulunan S.Ö. isimli şahıs Taraklı İlçesinde

-“Dört ayrı suçtan” aranan ve 6 yıl 7 Ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan A.B. isimli şahıs Akyazı İlçesinde,

-"Gece Vakti Yağma ve Yaralama" suçundan aranma kaydı bulunan ve toplamda kesinleşmiş 5 yıl 5 ay 25 gün hapis cezası olan B.A. isimli şahıs Kocaali İlçesinde,

-“Uyuşturucu Ve Uyarıcı Madde Ticareti Yapma” suçundan aranma kaydı bulunan ve kesinleşmiş 4 yıl 2 ay hapis cezası bulunan A.Y. isimli şahsın da aralarında bulunduğu 121 kişi çıkarılmış oldukları mahkemelerce tutuklanarak çeşitli cezaevlerine konulmuş olup, yakalanan 645 şahıs ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır.

Ocak ayı içerisinde Jandarmaya bağlı narkotik timlerinin yapmış olduğu operasyonlar sonucu 13 Kg. 850 Gram Kubar Esrar, 4.689 Adet Ektacy hap ve 6 Gram Bonzai ele geçirilerek Jandarma tarafından el konulmuştur.

Trafik timlerinin bu ay içerisinde yapmış olduğu yol kontrollerinde yakalaması olan 187 Adet araç yakalanarak trafikten men edilmiştir.