// Hüseyin Cumalı //

Olay şöyle gelişti; Kurban Bayramı nedeniyle Kocaali’nin Kadıköy mevkiine gelen A.B. aracı park ettikten sonra serinlemek için kendini Karadeniz’in serin sularına bıraktı. Bir süre denizde serinleyen A.B. isimli araç sürücüsü park ettiği aracının başına geldiğinde ise şok oldu. Aracının camının kırıldığını ve araçta bulunan telefonu, kimlik kartı, banka kartları gibi kıymetli eşyaları çalındığını gören A.B. durumu 112 Acil Yardım Komuta Merkezi’ne bildirdi.

Bu ihbarla birlikte devreye Kocaali İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri girdi. Olay yerine gelen ve eşyaları çalınan A.B. ile görüşen jandarma şahsın telefonunda yüklü olan ‘Telefonum nerede’ uygulaması olduğunu öğrendi. Bunun üzerine teknolojiyi devreye sokan jandarma şüphelilerin Karasu Manavpınarı Mahallesi Mera mevkiinde olduğu belirledi.

Yapılan bu tespit ile birlikte Kocaali İlçe Jandarma Komutanlığı, Karasu İlçe Jandarma Komutanlığı, Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri mera arazisini çevirdi. Burada yapılan arama sırasında A.B.’ye ait çalıntı telefon çalının altını gizlenmiş halde bulundu. Çalışmasını sürdüren ekipler A.D., S.D. ve C.D. isimli üç şüpheyi saklandıkları yerde enseledi.

Gözaltına alınan 3 şüpheli jandarmaya getirildi ve burada sorguya alındı. Şüphelilerden A.D. Cumhuriyet Savcısı’na verilen bilgi neticesinde ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Diğer iki şüpheli S.D. ile C.D. ise sorgularının ardından sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Kocaali Adliyesi’ne sevk edildi.