Hırsızlığın yapıldığı bölgede bulunan çok sayıda Mobese kayıtlarını inceleyen JASAT timi kısa süre içerisinde çalıntı otomobilin izine ulaştı. Çalıntı otomobilin izini süren ekipler, şüphelilerin 15 bin TL karşılığı aracı parçalayıp satmak üzere bir şahısla anlaşmış olduğunu tespit etti. JASAT timi alıcı kılığına girerek oto hırsızlarıyla irtibat kurdu ve çalıntı otomobili 25 bin TL karşılığı satın almak istediğini söyledi.

JASAT timinin yemi yutan oto hırsızları çalıntı otomobili buluşma noktasına götürülürken tim düğmeye bastı. Akyazı ve Hendek ilçe Jandarma Komutanlığı Asayiş Timlerinin de destek verdiği operasyon sonucu çalıntı otomobil içerisinde A.K., B.H., S.M. ve Ö.K. isimli şüpheliler enselendi.

Jandarma’da yapılan çapraz sorguda şüphelilerin otomobil hırsızlığı haricinde Akyazı ve Hendek bölgesinde 6 ayrı evden hırsızlık olayının failleri olduklarını itiraf etti. Jandarmadaki yapılan sorguda hırsızlık olayının altısını A.K. ile B.H. isimli şüphelinin birlikte tasarlayarak yaptığı, diğer hırsızlık olayını ise yine A.K. ile Ö.K. isimli şüpheli şahıs tarafından yapıldığını itiraf etti.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından mevcutlu olarak adliyeye çıkarılan A.K. ve B.H. hakim tarafından tutuklanarak Ferizli L Tipi Cezaevine gönderilirken, S.M. ve Ö.K. isimli şahıslar ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Ayrıca N.K., F.K. ve A.G. isimli şahıslar hakkında hırsızlık malı satın almaktan işlem yapıldı.