// Halk54.com özel haber //

KURŞUN YAĞDIRDI
Sakarya’yı sarsan silahlı vurgun ve arkasından yaşanan cinayetle ilgili sır perdesi aralanırken, kanlı gecede yaşanan bir detayına Halk54.com haber merkezi ulaştı. Yaklaşık 3 yıl önce 24 yaşındaki Merve Ş. ile nişanlanan ve ardından nişanı atılan 29 yaşındaki Serkan Ç. dün akşam Erenler Küpçüler Mahallesi’ne geldi. Eski nişanlısı Merve Ş. ile 26 yaşındaki Hüseyin D.’nin nişan törenine gelen eski nişanlı Serkan Ç. iddiaya göre silahını çekti ve ateş açtı. 

NE OLDUĞUNU ANLAMADI
Açılan ateş sırasında eski nişanlı 24 yaşındaki Merve Nimet Ş., 44 yaşındaki annesi Melahat Ş., baba Kurtuluş Ş. ve Merve Ş.’nin yeni nişanlısı Hüseyin D. yaralandı. Kanlar içinde kalan yaralılar oldukları yere yığılırken, silahla vurulan anne Melahat Ş. vurulduğundan habersiz kanlar içinde kalan yakınlarının imdadına koşmaya başladı. Olay yerine çok yakın olan ve kısa sürede nişan töreninin yapıldığı alana gelen Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı gece bekçileri yaralılara müdahale etmeye başladı.

BEKÇİLER ANLADI
Yaralılara müdahale eden bekçilerden birisi vurulduğundan habersiz kızı, eşi ve kızının yeni nişanlısının yardımına koşan Melahat Ş.’ye ‘Sizin yaranız var mı” diye sordu. O ana kadar aldığı mermi yarasından habersiz yakınlarının yardımına koyan Melahat Ş., “Karnımda biraz sancı var” diyerek eliyle sancı gelen yeri gösterdi. Elbisedeki mermi girişini gören görevli bir bekçi, “Burada yırtık ve kan isi var” demesiyle Melahat Ş.’nin de karnından mermi yarası aldığı ortaya çıktı.

SİLAH SESLERİ GELDİ
Olay yerine gelen ambulansla hemen Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan anne Melahat Ş. ameliyata alındı. Nişan yapılan alanda bu gelişmeler yaşandıktan kısa bir süre sonra bu kez Karasu Çevreyolu’nun Erenler kesiminde bulunan üst geçit mevkiinde bulunan ışıklardan silah sesleri gelmeye başladı. Olay yerindeki yaralılara ilk müdahaleyi yapan gece bekçileri bu kez silah sesi gelen alana doğru koşmayla başladı.

AĞABEY MÜMİN ÇIKTI
Silah seslerine doğru koyan bekçiler yol ortasında duran araçların yanında bulunan bir kişiyi fark etti. Bekçilerin üzerine koştuğunu gören şahıs kaçmaya başlarken, yaşanan kovalamaca sonrasında kaçak şahıs yakayı ele verdi. Bekçileri görüp kaçmaya başlayan şahsın kısa süre sonra kim olduğu ve neden kaçtığı ortaya çıktı. Nişan basıp 4 kişiyi yaralayan Serkan Ç.’nin ağabeyi olan Mümin Ç.’nin iddiaya göre iki kişiyi ateş ettikten sonra kendisine doğru koşan bekçileri görünce olay yerinden kaçtığı ve sonra yaşanan kovalamaca ile yakayı ele verdiği öğrenildi.

İKİ KİŞİYE SIKTI
Nişanda kardeşinin 4 kişiyi vurduğunu öğrenen Mümin Ç. eşiyle birlikte olay yerine doğru gelirken Karasu Çevreyolu Küpçüler Işıklı Kavşakta kendisi gibi ışıklarda duran 54 ADG 864 plakalı araç sürücüsü olan 26 yaşındaki Resul Ankıt’a yol meselesi yüzünden sinirlendiği ve ışıklardan hareket ettikten kısa süre sonra yol ortasında aracıyla durduktan sonra yanında aracıyla duran Resul Ankıt ile yanında bulunan 29 yaşındaki Davut bilgin’e ateş açtığı ve bekçileri görünce kaçtığı belirlendi.

İLK MÜDAHALE BEKÇİLERDEN
Olay yerindeki MOBESE kameraları önünde yaşanan kanlı olay sırasında iddiaya göre Mümin Ç. tarafından kurşun yağmuruna tutulan araç sürücüsü Resul Ankıt ile yanında bulunan Davut Bilgin’e ilk müdahale yine gece bekçileri tarafından yapıldı. Aldıkları mermi yaraları nedeniyle kan kaybeden Ankıt ile Bilgin’e ilk müdahaleyi yapan gece bekçileri ambulans olay yerine gelene kadar yaralıların hayatta kalması için yoğun çaba sarf etti.

CİNAYET MASASI DEVREDE
Öte yandan yaşanan iki ayrı olayda yaralanan 4 kişinin tedavisi sürerken, olay yerine giderken yol verme meselesi nedeniyle Resul Ankıt ile Davut Bilgin’ine ateş açarak öldürdüğü iddia edilen Mümin Ç.’nin Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki sorgusu halen sürüyor. Üç yıl önce ayrıldığı nişanlısının Erenler’de yapılan nişan törenini basıp 4 kişiyi silahla yaraladıktan sonra olay yerinden firar ettiği ileri sürülen Serkan Ç.’nin yakalanması için cinayet masası dedektiflerinin çalışması ise haber sürüyor.