Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan, geçtiğimiz yıl Arifiye'de bulunan fabrikada çalışan Sedat U. tarafından bilinmeyen nedenle çıkan kavga sonrasında silahlı saldırıya uğramıştı. Kendi beylik silahından çıkan kurşunla ağır yaralanan Abdullah Karacan, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Fabrikanın temsilcilik odasında gerçekleştirilen olayda ayrıca sendikanın mali sekreteri Mustafa Sipahi ile sendika temsilcisi Osman Bayraktar da yaralanmıştı.

Bugün görülen davada tutuklu sanık Sedat U. mahkemeye SEGBİS aracılığı ile bağlanırken, mehkeme heyeti davayı erteledi. Heyet mahkemeyi 15 Nisan Çarşamba günü saat 10.30'a erteledi.

İŞTE İSTENEN CEZA
Davada cumhuriyet savcısı tutuklu sanık Sedat U. için Abdullah Karacan'a yönelik suçundan haksız tahrik indirimi uygulanarak 12 yıldan 18 yıla kadar, üç kişiye yönelik yaralama suçundan haksız tahrik indirimi uygulanarak 6 yıl 9 aydan 33 yıl 9 aya kadar hapis cezası isteminde bulundu. ile Savcı ayrıca dava kapsamında yargılanan tutuksuz 7 sanık için ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 4'er yıldan 14'er yıla hapis cezası istedi.

İDDİANAME
Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 29 sayfalık iddianamede, tutuklu sanık Sedat U. hakkında, "kasten öldürme" suçundan müebbet, "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 18 yıldan 30 yıla, "nitelikli yağma" suçundan 10 yıldan 15 yıla, "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor. İddianamede, diğer tutuksuz 7 sanığın "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 4 yıldan 14'er yıla, "nitelikli yağma" suçundan 10 yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.