HALK54.COM/Hüseyin CUMALI
Olay Sakarya’nın Karasu İlçesi’nde meydana geldi. İddiaya göre Kasım 2020 tarihinde Semih Toka ile başka bir olayda M.M. isimli iki şahıs şüpheli şekilde öldü. Bu şüpheli ölümlerle ilgi olarak polis çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarla birlikte elde edilen bilgi ve delillerle uyuşturucu komasına giren kişiye yardım, bildirim yükümlülüğünün yerine getirilmemesi, uyuşturucu ticareti yapmak, yasak silah mühimmat ve uyuşturucu bulundurmak suçlamaları iddiasıyla N.E., S.E., O.E.Ş., S.Ç., İ.Y. isimli şüphelileri takibe aldı. 

Kısa takip sonrasında mahkemeden alınan yakalama kararıyla birlikte şüphelilerin evlerine eşzamanlı baskın düzenledi. Şüphelilerin ev ve araçları da arama yapan polis 3 adet tabanca, 275 adet keleş mermisi, 600 adet 9 milimetre çapında mermi ,43 adet 9.65 milimetre mermi, 100 gram esrar maddesi, folyoya sarılı metamfetamin maddesi, 1 adet paintball tabancası, hırsızlık eşyası olduğu değerlendirilen 8 adet TV ele geçirdi.

Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde sorguya alınan şüpheliler sorguları tamamlandıktan sonra sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcısı’na ifade veren 5 şüpheli tutuklanma talibiyle mahkemeye sevk edildi. Hakim tarafından ifadeleri alınan N.E., S.E., O.E.Ş., S.Ç., İ.Y. isimli şüpheliler tutuklanarak Sakarya L Tipi Ceza İnfaz kurumuna teslim edildi.

NE OLMUŞTU
Karasu’da geçen yıl Kasım ayında Plaj Caddesi üzerinde bulunan bir evde bir kişinin cansız bedeni olduğuna yönelik ihbarla birlikte olay yerine gelen polis bir süredir kayıp olarak aranan Semih Toka’nın cansız bedeniyle karşılaştı. Evde yapılan inceleme sonrasında Semih Toka’nın cansız bedeni Karasu Devlet Hastanesi morguna kaldırılmıştı.