Serdivan'da 3 Aralık 2019 tarihinde meydana gelen olayda, kaldırımda yürüyen Medeni Tazegül'e S.Ç. idaresindeki otomobil çarpmış, feci kazada Tazegül yaşamını yitirmişti. Kazanın ardından sürücü S.Ç., kendisini cinlerin kovaladığını öne sürerek kaçmaya çalışmış ve yakalanmıştı. 

Tazegül'ün ölümüne neden olan sürücü S.Ç.'nin yargılanmasına devam edilirken, kazada hayatını kaybeden Medeni Tazegül'ün kızı Damla Tazegül, davanın duruşması öncesinde sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Süreçle ilgili sosyal medya hesabından "Babam kanın yerde kalmayacak" diye yazan Damla Tazegül, "Bizimle beraber herkesin mahkemeyi çok heyecanla beklediğini biliyorum. Çok şükür ki bugün, Ağır Ceza Mahkemesinde ki duruşma çok güzel geçti. Bizim istediğimiz yönde ilerliyor şu anda. Babama çarpıp ‘cinler beni kovalıyor’ diyerek olay yerinden kaçan ve sonrasında duruşmalara katılmayan sürücü için zorla getirilme kararı çıktı. Tekrar 3 hafta gözaltına alınma kararı çıktı. Ailesi kızlarının okuduğunu dile getirerek, kızı mahkemeye getirmiyordu. Adalet er geç yerini bulacak" ifadelerini kullandı.

DURUŞMA ERTELENDİ, ZORLA GETİRME KARARI
Yapılan son duruşmada mahkeme, sürücü S.Ç.'nin duruşmaya zorla getirilmesine hükmetti. Duruşma 3 Ocak'a ertelendi.