Erenler ilçesi Küpçüler Mahallesi’nde meydana gelen olayda 29 yaşındaki Serkan Ç. şahıs ayrıldığı eski nişanlısı 24 yaşındaki Merve Nimet Ş.’nin nişan törenini bastı. Şüpheli S.Ç., tartıştığı eski nişanlısı Merve Nimet Ş. ile annesi Melahat Ş. (44), babası Kurtuluş Ş. ve Merve Nimet Ş.’nin yeni nişanlısı 26 yaşındaki Hüseyin D.’yi silahla yaralayarak olay yerinden kaçtı. Daha sonrasında ise şüpheli Serkan .Ç.’nin, evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenilen ağabeyi Mümin Ç. olayı duyarak olay yerine gelmek için yola çıktı.

Karasu Çevreyolu’nun Erenler kesiminde bulunan üst geçit mevkiinde bulunan ışıklarda duran Mümin Ç. isimli ağabey bu sırada kendisi gibi ışıklarda duran 54 ADG 864 plakalı araç sürücüsü olan 26 yaşındaki Resul Ankıt’a yol meselesi yüzünden sinirlendi. Araçlar hareket ettikten çok kısa süre sonra yol ortasında aracıyla duran Mümin Ç. arkasından gelen Resul Ankıt’ın da aracı durdurduğu sırada araçtan indi ve iddiaya göre ateş açmaya başladı. 

Silahlı saldırı sırasında aracı kullanan sürücü Resul Ankıt olay yerinde hayatını kaybederken, yanında bulunan 29 yaşındaki arkadaşı Davut Bilgin ise ağır yaralı olarak Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Bilgin’de burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olay sırasında Mümin Ç. ile yanında bulunan eşi araçtan inerek kaçtı.

Nişanda çıkan yaralama nedeniyle çevrede bulunan polis kısa süre sonra yaşanan kovalamaca sonrasında Mümin Ç. yakalarken, nişan basıp 5 kişiyi vurup kaçan Serkan Ç. ise her yerde aranıyor.