Erenler ilçesinde gece saatlerinde 2 kişinin öldüğü, 4 kişinin ise yaralandığı iki ayrı silahlı saldırıda yeni ayrıntılar ortaya çıktı. 

ABİSİNİN YAKALANDIĞINI ÖĞRENİNCE HAZIRLIK YAPMIŞ
Eski nişanlısının nişan törenini basarak 4 kişiyi yaralayan Serkan Ç.'nin olaylardan sonra ilk önce Erenler'de bir adreste saklandığı, ağabeyinin yaşanan olaylar sonrasıda yakalanması sonrasında ise Geyve Karaçam'a gittiği öğrenildi. Ayrıca Serkan Ç.'nin Geyve'ye doğru yola çıkmadan önce kıyafetlerini değiştirdiği ve yanına aldığı tabanca ile 2 şarjör ve 42 mermi ile kaçış için hazırlık yaptığı öğrenildi. 

Karaçam’da kardeşi Mümin Ç.’nin eşinin misafir edildiği eve giderek burada kardeşinin eşi Gamze Ş.Ç.’den özür dilemek istediğini akrabalarına belirten Serkan Ç., takip edildiğini anladığı için kaçmak üzere hazırlık yaptığı sırada Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro ekiplerince kıskıvrak yakalandı. Bu sırada evdeki 2 çocuk, 4 kadın ve 1 erkeğe zarar vermemesi için Jandarma ve Polis ekiplerinin ortaklaşa yaptığı çalışmayla çevre güvenliği alınarak şahsın evden çıkması beklenmiş. Evden çıkarak kaçmak istediği sırada polisler tarafından gözaltına alınan şahıs, Sakarya Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

AĞABEYİN İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI
Öte yandan katil zanlısı Mümin Ç.'nin de ilk ifadesi ortaya çıktı. Cinayet Büro Amirliği ekiplerince sorgulanan Mümin Ç., verdiği ifadede "Tanımıyordum. O anda sinirlendim, aşağıya inip öldürdüm" dedi.

NE OLMUŞTU?
Erenler Küpçüler Mahallesi'nde iki gün önce meydana gelen olayda, Serkan Ç. (29) isimli şahıs 3 yıl önce ayrıldığı eski nişanlısı Merve Nimet Ş.'nin nişan törenini basarak, tartıştığı eski nişanlısı Merve Nimet Ş. ile annesi Melahat Ş. (44), babası Kurtuluş Ş. ve Merve Nimet Ş.’nin yeni nişanlısı 26 yaşındaki Hüseyin D.’yi silahla yaralayarak olay yerinden kaçmıştı. Yaşanan bu olayı öğrenip olay yerine gitmek için yola çıkan şüpheli Serkan Ç.’nin evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenilen ağabeyi Mümin Ç., Karasu Çevreyolu'nun Erenler kesimi üst geçit mevkiinde bulunan ışıklarda önündeki araca 'yol meselesi' yüzünden sinirlenerek, araçta bulunan 2 kişiye ateş açmıştı. Bu olayda Resül Ankıt olay yerinde Davut Bilgin ise kaldırıldığı hastane de can vermişti.

Yaşanan olay sonrasında polis ekiplerince kısa sürede yakalanan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen ağabey Mümin Ç. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanıp cezaevine gönderilirken, nişan basan Serkan Ç. ise Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro ekiplerince Geyve'de yakalanmıştı.