// Nurettin Eryılmaz’ın özel haberi //

Kanlı olay geçen hafta sonu oluştu. Arifiye’de nereden geldiği belli olmayan mermi 10 yaşındaki Efkan Mustafa S.’nin leğen kemiğine saplanmıştı. Hastaneye kaldırılan Efkan Mustafa S. Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyata alındı. Yorgun mermi olarak tanımlanan mermiyle vurulan Efkan Mustafa S.’nin leğen kemiğine saplanan mermi çekirdeği saatler süren ameliyatın ardından çıkarıldı. 

BALİSTLİK MUAYENE
Talihsiz çocuğunun bir süre daha hastane de kalacağı ve bir ay boyunca yatak tedavisi sonrasında ise fizik tedaviyle ayağa kalkacağı öğrenildi. Leğen kemiğinden çıkartılan mermi polis tarafından balistlik muayeneye gönderilirken, yorgun mermi ile yaralanan Efkan Mustafa S.’nin ailesi olayın failinin belirlenip yakalanmasını istedi. 

O SÜREÇTE NE OLMUŞTU!
Arifiye İlçesi Cumhuriyet mahallesi’ndeki olayda ailesiyle birlikte bahçede oturan 10 yaşındaki Efkan Mustafa S. İsimli çocuk bir anda yere yığılmış, ailesinin şaşkın bakışları altında kıvranan çocuğun sırtına bakan babası Nuri S. oğlunun arkasındaki deliği görünce durumu 112 Acil Komuta Merkezi’ne ihbar etmişti.

HASTANEYE KALDIRILDI
 Yapılan ihbarla birlikte bölgeye 112 ambulans ve polis ekibi sevk edilmiş, olay yerine gelen ekipler kanlar içindeki çocuğun sırtından vurulduğunu belirlerken, ilk müdahalesi ardından ambulansa alınan çocuk Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Merkez Yerleşkesi Acil Servisi’ne kaldırılmıştı.

YORGUN MERMİ ÇIKTI
Yaralı Efkan Mustafa S.’ye doktorlar müdahale eden doktorlar talihsiz çocuğun yorgun mermi ile yaralandığı tespit etmişti.  Olay yerine gelen Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri soruşturma başlatmıştı. Polis halen merminin kimin silahından çıktığını araştırıyor.

ACILI BABA KONUŞTU
Olay sonrasında konuşan baba Nuri S. ise, “sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle bahçede otuyorduk. O sırada çevreden silah sesleri geliyordu. Bir anda oğlum yere yığıldı ve acı içinde kıvranmaya başladı. Feryat eden oğlumun sırtına baktığımda deliği gördüm. Ambulans ve polis çağırdım. Bunu kim yaptığıysa bulunmasını istiyorum” dedi. 

YORGUN MERMİ NEDİR!
Mermiler çıktıkları silahların namlu ve atış özellikleri, çap ve boylarının boyutları gibi faktörlerin etkisiyle belli bir mesafe ve hızdan sonra güçlerini kaybederek yerçekiminin etkisiyle düşüşe geçerler.İşte merminin tükenip dengesiz bir şekilde düşüşe geçtiği bu aşamadaki durumu ‘”Yorgun Mermi” olarak tarif edilir.