Sabah saatlerinde Sakarya'nın yerel zincir marketlerinden Essen'in Serdivan ilçesi İstiklal Mahallesi Necmettin Erbakan Bulvarı üzerinde bulunan deposunda yangın çıktı.  Kısa sürede büyüyen yangın için bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Depoda çıkan alevlere Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı 24 araç 48 personel, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne ait (SASKİ) 7 su tankeri, Serdivan Belediyesine ait 1 su tankeri, Sakarya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 8 arazöz, ilçe belediyelerden gelen su tankerleri ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait 1 köpük kulesi ile yangına müdahale etti.

Yaklaşık 2 buçuk saat sonra kontrol altına alınan yangında soğutma işlemleri devam ederken, süpermarketin sahibi Mahmut Essen açıklamada bulundu.

Essen, "Depo henüz daha bilemediğimiz bir sebepten dolayı en arka tarafından yanmaya başladı. Arkadaşlarımız acil olarak itfaiyeyi aradı. Yalnız içeride bulunan gıda maddesi, koli, deterjanlar, tuvalet kağıtları, kağıt havlular yangını çok hızlı yaydı. Alevler 30 saniye içinde her yeri sardı. Çok şükür can kaybımız yok, yaralımız yok. Bununla seviniyoruz. Allah beterinden esirgesin." diye konuştu.