// Nurettin Eryılmaz’ın Özel haberi //

NE OLMUŞTU!
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Korona Virüs tedbirleri kapsamında ikinci kez video konferans yöntemiyle toplanmış ve Tarabya Köşkü’nde yapılan kritik toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıklamalarda bulunmuştu. Kabinenin 26. toplantısını yaptığını belirten Erdoğan, valiliklerin PTT ve e-devlet aracılığıyla talep eden tüm vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımına başladığını açıklamıştı.

YASAK AMA SATIYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kesinlikle para ile maske satışı yasaktır. Marketlerde verilen maskeler de ücretsizdir. Salgın bitene kadar vatandaşlarımızın tamamına yetecek maske stokumuz ve üretim planlamamız vardır. Devlet olarak tüm vatandaşlarımıza ücretsiz şekilde maske ulaştırmakta kararlıyız” açıklamasına rağmen Atatürk Bulvarı’nda bir genç herkesin önünde açıkta maske sattığı an be an Halk54.com kameralarına yansımıştı.

ASAYİŞ ŞUBE DEVREDE
Haber Müdürümüz Nurettin Eryılmaz’a “Çek abi” diyen Emir S. İsimli genç, “ 10 TL’den maske satıyoruz” demesi üzerine Haber Müdürümüz Eryılmaz, “Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Maske satışı yasak” uyarısına Emir S., “ Ne .yapayım ben, ekmeğimdeyim ben, ekmeğim için koşuyorum. Eskiden boyama kitabı satıyordum. Artık boyama kitabı satamadığım için maske satıyorum” demişti. Dün yaşanan bu gelişmeler sonrasında Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

3 BİN 150 TL
Atatürk Bulvarı üzerinde maske satarken gözaltına alınan Emir S. Neye uğradığını şaşırdı. Kendisini gözaltına alan polislere, “Beni zabıtalar yakaladı ve 350 TL para cezası kestiler. Sonra bıraktılar ama ihtiyacım var onun için çalışıyorum” dedi. Gözaltı yapan polis ise, “Kaymakamlıklar, belediyelerden sana gerekli yardım yapılır” dedi. Polis aracının önüne binmek isteyen Emir S. Polis, “Arkaya bin” uyarısı yaptı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen ve işlemlerdi yapılan Emir S.’ye İl Hıfzıssıhha Kurulu kararına uymamaktan 3 bin 150 TL idari para cezası kesildi. Yapılan işlemlerin ardından şahıs akşam üzeri serbest bırakıldı.