Diyarbakır'da erkek kardeşi tarafından tabancayla vurularak öldürülen Melek Arslan'ın erkek arkadaşı Sakarya'da gözaltına alındı. Şüpheli Orhan Vatansever'in ifadesi şoke etti.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın verdiği arama ve yakalama kararı sonrasında Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri geniş güvenlik önlemleri altında Serdivan İlçesi'nde bulunan bir adrese baskın düzenledi. Baskın sırasında Orhan Vatansever tek başına enselendi. Polise direnmeyen Vatansever ilk olarak sağlık kontrolünden geçirildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından mevcutlu olarak İstanbul'a sevk edilen şüpheli burada Diyarbakır'dan gelen polis ekiplerine teslim edildi. Vatansever polisle birlikte hava yoluyla Diyarbakır'a gönderildi.

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Serdivan'daki evinde gözaltına alınan 35 yaşındaki Orhan Vatansever ile ilgili sis perdesi de aralanmaya başladı. Almanya'dan Türkiye'ye yılda 2-3 ay geldiği ve yılın en az 8 ayını Almanya'da geçirdiği öğrenilen Vatansever'in Serdivan'da tek başına yaşadığı ortaya çıktı. Almanya'da kasap dükkanı olduğu öğrenilen Vatansever'in Melek Arslan ile uzun süre birlikte gezdiğini itiraf etti.

Melek Arslan'a hediyeler aldığı, beraber çok gezdiklerini ve epeyce para harcadıklarını da dile getiren Vatansever, öldürelen Melek Arslan ile ciddi bir ilişki yaşadığını ve evlenmeyi düşündüğünü ancak aldatıldığı için hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. Aldatılmanın acısını yaşadığını ve bunu hazmedemediğini belirten Vatansever bu nedenle durumu ağabey Mustafa Arslan'a aktardığını, ağabeyine Arslan'a Melek Arslan'ın Diyarbakır'daki adresini de verdiğini, fotoğrafları da aldatılmayı hazmedemediği için gönderdiğini ve ağabeyinin onu öldüreceğini hiçbir zaman düşünmediğini dile getirdi.

21 Ekim tarihinde Adıyaman'dan Diyarbakır'a gelen 21 yaşındaki Mustafa Arslan ablası olan 24 yaşındaki Melek Aslan'ı 4 kurşunla öldürmüş ve daha sonra yakalanmıştı. Olay sonrasında ise olayın azmettiren kişinin Melek Aslan'ın eski sevgilisi Orhan Vatansever olduğu ileri sürülmüş ve Vatansever hakkında yakalama kararı çıkmıştı. Daha önce 2 kez sevgilisi Melek Aslan'ı darp eden ve bu sebeple hakkında işlem başlatılarak uzaklaştırma kararı alınan Orhan Vatansever'in, ayrıldığı sevgilisi Melek Aslan'ın uygunsuz fotoğraflarını ailesine gönderdiği ve kardeşi Mustafa'yı ablasını öldürmesi için tahrik ettiği ortaya çıkmişti. (SABAH-Hüseyin CUMALI)