Olay, mültecilerin yoğun olarak bulunduğu Adapazarı Tığcılar Mahallesi Tekin Sokak'ta yaşandı. Alınan bilgiye göre, Suriyeli oldukları öne sürülen iki mülteci grup arasında henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı kavga çıktı.

Mülteci bir esnafın dükkanını basan grup ile işyeri sahibinin arkadaşları oldukları belirtilen mülteci grup arasında çıkan kavgada ortalık adeta savaş alanına döndü. Kavgada mülteciler ellerine ne geçtiyse onlarla birbirlerine saldırırken, kavga sonrası bazı dükkanların camları kırıldı, birbirlerine giren mülteciler ise çeşitli yerlerinden yaralandı.

Olay yerine ihbar üzerine polis ekipleri sevk edilirken, polisin geldiğini gören mülteciler ara sokaklara kaçarak gözlerden kayboldu. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Öte yandan çevredeki vatandaşlar, okulun hemen arkasında yaşanan bu olaya "Bu kavga okulun açık olduğu saatte yaşansaydı ne olacaktı? Çocuklarımızın can güvenliği nedeniyle tedirginlik yaşıyoruz. Bu mülteciler ne yapmaya çalışıyorlar?" diyerek tepkisini dile getirdi.