Hendek’te 3 Temmuz günü patlayan havai fişek fabrikasıyla birlikte gündemden düşmeyen iş kazalarına her gün irili ufaklı yenileri ekleniyor. İşyerlerinde alınan önlem ve tedbirlerin eksikliğinden mi, işçilerin dikkatsizliğinden mi, yoksa halk arasında ‘akacak kan damarda durmaz’ sözü gibi olacağından mıdır bilinen. Bilinen tek gerçek iş kazaları durmak bilmiyor.

SAPANCA
Her gün yaşanan onlarca iş kazasından biri Sapanca Mahmudiye Mahallesi’nde yaşandı. İlçedeki bir işyerinde dengesini kaybeden Ş.Y. isimli işçi yere çakıldı. Arkadaşları tarafından ilk müdahalesi yapılan işçi hastaneye kaldırıldı.

SÖĞÜTLÜ
Söğütlü Soğucak Mahallesi’nde bulunan 3. Organize Sanayi Bölgesi’nde ise 4 ayrı işyerinde 4 ayrı iş kazasında 4 işçi hastanelik oldu. 

ARİFİYE
Arifiye Adliye Mahallesi’nde 2 ayrı işyerinde çalışan 2 kişi geçindiği iş kazası nedeniyle hastanelik oldu. Jandarma bütün iş kazalarıyla ilgili gerekli soruşturmasına başladı.

JANDARMA 
Öte yandan yaşanan iş kazaları jandarma asayiş raporlarına da farklı yansımaya başladı. Her olay eskiden jandarma asayiş bültenine ayrı ayrı yansırken, artık olaylar bültenlere “4 iş yerinde 4 kişi yaralandı” şeklinde verilmesi de dikkatlerden kaçmadı.