HALK54.COM
Alınan bilgiye göre, Adapazarı, Serdivan ve Arifiye ilçelerinde 9 ev ile 1 işyerinden 95 bin lira değerinde ziynet eşyası, 25 bin lira nakit para, 2 bin lira değerinde sigara, 1 adet laptop, 1 adet kombi ve 2 adet cep telefonu, 2 otomobilden 1 adet tablet ve 1 adet oto teybi çalınması ve 2 adet otomobil hırsızlığı olayları ile ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.

Yapılan çalışmalarda toplam 14 hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri belirnenen 2 şüphelinin kimlikleri tespit edildi. 

Şüphelilerin yakalanması için harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro ekipleri, kimliği tespit edilen şüphelilerden birini araçla kaçtığı esnada kovalama sonucu yakalarken, diğer şüpheliyi Adapazarı'nda kıskıvrak yakaladı.

Düzce'de kovalama sonucu yakalanan ve hakkında hırsızlık suçlarından 23 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan H.P. (38) isimli şüphelinin çok sayıda hırsızlık suçundan kaydı olduğu, Adapazarı'nda kıskıvrak yakalanan ve hakkında 14 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan T.İ. (25) isimli şüphelinin de aynı şekilde çok sayıda suçtan kaydı bulunduğu belirlendi.

Hırsızlık Büro ekiplerince düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alınan 2 şüpheli, Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. H.P. ve T.İ. isimli 2 şüpheli sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.