// Hüseyin Cumalı'nın özel haberi //

NELER OLMUŞTU!
Serdivan Arabacıalanı Mahallesi 526. Sokakta bulunan bir apartta eğlenmeye gelen gruhp ile mahalle halkı 18 Temmuz gecesi birbirine girdi. Uzun zamandır fuhuş yapıldığını iddia eden ve bu durumdan hayli rahatsız olan mahalle sakinleri aynı aparttan gelen bir kadın çığlığıyla beraber durumu polise ihbar etmiş, günlük olarak kiraya verildiği ileri sürülen apart önüne gelen mahalle sakinleriyle eğlenmeye gelen grup arasında önce sözlü ardından ise sopalarında kullanıldığı kavga çıkmıştı.

5 KİŞİ YARALANDI
O gece yaşanan olaylar zincirinin görgü tanıklarının ifadesine göre 5 kişinin hastanelik olduğu kavga öncesinde bir kişinin bıçakla aparttan çıktığı ileri sürülmüştü. 112 Acil servis ambulanslarının yaralıları hastanelere taşıdığı olaylı geceye Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri takviyeli olarak müdahale etmiş ve her iki taraftan çok sayıda kişi gözaltına alınarak Serdivan polis Merkezi’ne getirilmişti.

ASAYİŞ GEREĞİNİ YAPTI
Küfürlerin havada uçuştuğu olaylar zinciri bir ara polis merkezi önünde tarafların birbirini görmesiyle alevlenmiş ama polis olayı anında bastırmıştı. Yapılan gözaltılar ve alınan ifadeler sonrasında taraflar ileriki günlerde adliyede ifade vermek kaydıyla Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla serbest bırakılmıştı. Yaşanan olaylı gece sonrasında Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü mahalle halkının yıllardır yaptığı şikayetler, imzalı verilen dilekçeler ve son yaşanan olayla birlikte gerekli işlemi yaptı.

MÜHÜRLENDİ
Günü birlik apartı kiraya veren şahıs hakkında işlem yapan Asayiş Şube Müdürlüğü hazırladığı resmi evrakı Serdivan Belediyesi’ne gönderdi. Serdivan Belediyesi günü birlik aparttı kayıtsız ve yasal olmayan şekilde kiraya verilmesiyle ilgili işlemi yaptı ve o apart sonunda mühürlendi. Yıllardır geceleri eğlenmeye gelenler yüzünden tedirgin geceler yaşayan mahalle halkı apartın mühürlenmesiyle birlikte emniyet ve belediye yetkililerine teşekkür etti.