// Halk54.com’dan Nurettin Eryılmaz’ın Özel Haberi //

NE OLMUŞTU
Kanlı olay Adapazarı Mithatpaşa Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan alkollü bir eğlence mekanının önünde geçen hafta sonu meydana yaşandı. Edinilen bilgiye göre, eğlence mekanında iki grup arasında henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı tartışma çıktı ve çıkan tartışmanın büyümemesi için Ç.B. ve S.B. isimli 2 kardeş mekandan dışarıya çıkartılmıştı.

19 EL SIKTILAR
Ancak dışarıya çıkartılan iki kardeş ile karşı grup arasında yaşanan tartışma da tansiyon an be an mekan önünde de devam etti. Ağız kavgası bir anda sinirler yükselirken yaşanan arbede esnasında ismi öğrenilemeyen şüpheli veya şüpheliler peş peşe tetiğe basmaya başlamış ve
silahtan çıkan kurşunlar iki kardeşin ayak ve kollarına isabet etmesi sonucu yaralanan iki kardeş kanlar içerisinde yere yığılmıştı.

DURUMLARI İYİ
Silahlı saldırgan veya saldırganlar olay yerinden kaçarken bölgeye çok sayıda ekip sevk edilmiş ve olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri kanlar içinde bulunan iki kardeşe ilk müdahaleyi yapmıştı. Kan akışı durdurulan yaralı iki kardeş Ç.B. ve S.B. ambulansa alındıktan sonra yakında bulunan Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınmış ve iki kardeşin sağlık durumları iyiye gittiği haberi  haber merkezlerine gelmişti.

ASAYİŞ ŞUBE DEVREDE
Kanlı olayla ilgili olarak Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ile Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri kendi açılarından çalışma başlatmıştı. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü (OYİ) ekipleri olay yerinde video ve fotoğraf çekimi yaptıktan sonra 19 boş kovanı delil torbasına koyarak incelemeye almıştı.

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU
Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri ise olay sonrasında MOBESE kamere kayıtları ile çevre işyerlerinde bulunan güvenlik kamera kayıtlarını mercek altına aldı. Çevredeki şahitlerde görüşen cinayet masası dedektifleri elde ettikleri bilgilerle birlikte şüphelilerinin 21 yaşındaki M.Y.Ö., 19 yaşındaki E.Ö. ve 41 yaşındaki S.Y. olduğunu tespit etti.

YAKALANDILAR
Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği dedektifleri tarafından yapılan çalışmalarla birlikte 3 şahıs gözaltına alındı. Sağlık kontrolü sonrasında Asayiş Şubeye getirilen 3 şahıs çapraz sorguya alındı. Sorguları yapılan şüpheliler bir kez daha sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Sakarya Adliyesi’nce sevk edildi.

 TUTUKLANDILAR
Sakarya Adliyesi’ne getirilen şüpheliler önce Cumhuriyet Savcısı’na ifade verdi. İfadeleri sonrasında mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 21 yaşındaki M.Y.Ö. ile 19 yaşındaki E.Ö. isimli iki şüpheli hakim tarafından tutuklanırken, olaya karıştığı ileri sürülen 41 yaşındaki S.Y. isi serbest kaldı. Tutuklanan iki şüpheli halk arasında Ferizli cezaevi olarak bilinen Sakarya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edildi.

VE TEPKİ GELDİ
Adnan Menderes Caddesi üzerinde yaşanan son olay sonrasında çevre sakinleri tepkiliydi. Caddede boyunca bulunan eğlence merkezlerinden işyeri sahibi ve çalışanlarının ekmek yediğini ve bunlara saygı duyduklarını belirten çevre sakinleri, “Ama bu eğlence merkezlerine gelenlerin bir çoğu istedikleri gibi park ediyor. Eğlence sonunda bağırarak çıkanlar bizi uykularımızdan ediyor. Gece eğlenceden çıkanlar arasında kavga çıkıyor. Sürekli polis çağırıyoruz. Polis gereğini yapıyor ama hem polis hem biz bıktık. Yeter ardık” dedi.