Fethiye'ye tatile gelen 32 yaşındaki Semra Aysal, 2,5 yıl önce Kelebekler Vadisi'nin üst kısmındaki kayalıklardan düşerek hayatını kaybetmişti. 
Yaşanan olayın ardından Aysal'ın eşi Hakan Aysal, eşini aşağıya ittiği iddiasıyla tutuklandı. Aysal hakkında eşini "tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

İddianame, Fethiye Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

KAN DONDURAN İDDİA

İddanamede, sanığın eşini planlayarak öldürdüğüileri sürüldü. Sanığın yaptığı plan doğrultusunda öncelikle tek lehdarı kendisi olacak şekilde eşi adına 400 bin lira teminat bedelli ferdi kaza sigortası yaptırdığı, sonrasında tatil bahanesiyle geldikleri Fethiye'de 7 aylık hamile eşini Kelebekler Vadisi yamacına götürdüğü, orada 3 saat kadar oturdukları, sanığın bu arada ortalığın tenha olduğu bir anı beklediği, bu anı yakaladığı anda da eşini uçurumdan aşağıya iteklemek suretiyle kasten öldürdüğü öne sürüldü.

Sanığın olaydan kısa bir süre içerisinde 400 bin lirayı almak için sigorta şirketine başvurduğu, soruşturma nedeniyle başvurusunun kabul edilmediği belirtilen iddianamede, sanığın eşini tasarlayarak kasten öldürdüğü iddia edildi. 


"EŞİMİ BEN İTTİRMEDİM"

Sanık, iddianamede yer alan ifadesinde, tatil için Fethiye'ye geldiklerini ve fotoğraf çekilmek için Kelebekler Vadisi'ne gittiklerini söyledi. Eşini kendisinin ittirmediğini öne süren sanık; 


"Fotoğraf çektikten sonra eşim telefonu çantasına koydu. Benden telefonu istedi. Yerimden kalktım ve bir iki adım ilerideki çantasından telefonunu aldığım esnada arkamdaki eşimin çığlığını duydum. Geri döndüğümde eşim yoktu. Uçurumdan aşağı baktım sağa sola koşturdum. Eşimi ben ittirmedim." şeklinde savunma yaptı. 

Semra Aysal, Kelebekler Vadisi'nde 19 Haziran 2018'de fotoğraf çektirirken kayalıklardan düşerek karnındaki 7 aylık bebeğiyle hayatını kaybetmişti.