TEM Otoyolu Sakarya geçişi Sapanca gişeleri mevkiinde 6 Temmuz gecesi yaşanan kazada, baba ile kızı ölmüş, araçta bulunan 6 kişi ise yaralanmıştı. Kaza sonrasında saatlerce sedyede bekletildiğini ve kendisine geç müdahale edildiğini öne süren taksi sürücüsü Fatih Kılıç, ağır yaralı halde kendisinin Sapanca Adliyesi’ne gönderilmesine tepki gösterdi. Canıyla mücadele ederken hem hastane de hem de adliyeye sevk edilmesindeki tavırlara tepkisini gösteren Fatih Kılıç, “İlk önce beni öldü diye haber yaptılar. Yaşadığım bu talihsizlik diğer yaşadıklarımın adeta habercisi oldu” dedi.

Taksici Fatih Kılıç’ın kardeşi Yavuz Kılıç ise, “Kazayı haber aldık. Hemen yola çıktık. Biz Kırıkkale'den geldiğimizde saat 10.30 gibiydi. Hastamızın kolları kırık ama hiçbir şey yapılmamış idi. Öylece sedyenin üzerinde yatıyordu. Biz gelince işlemler başladı. Akşam ise saat 17.00'de taburcu ettiler. Oysa kardeşimin taburcu olacak ne hali ne de sağlık durumu var idi. Bizi ‘savcı bekliyor’ diyerek adliyeye gönderdiler” dedi.

Adliyeye gelirken büyük acı ve ızdırap çeken ağabeyinin yaşadığı çileyi anlatan Yavuz Kılıç, “Böyle olur mu! Bir insan kaza yapmış, canıyla uğraşıyor ama hastanede sedyede bekletiyorlar., Bu yetmiyormuş gibi o halde adliyeye gönderiyorlar. Biz kaçmıyoruz ki halimiz ortadadır. Yaşadıklarımıza tepki gösterince de bize ‘yapmış olduğumuz konuşmalar neticesinde sabaha kadar böyle bekletebiliriz’ bile dediler. Böyle olur mu” diyerek tepkisi dile getirdi.

Ne olmuştu!
TEM Otoyolu Sakarya geçişi Sapanca gişeleri mevkiinde 6 Temmuz gecesi yaşanan kazada, 45 yaşındaki Fatih Kılıç idaresindeki 71 T 0337 plakalı hafif ticari taksi bariyerlere çarptı. Aracın bariyerlere ok gibi saplandığı kazada araçtaki Irak uyruklu 36 yaşındaki baba Abdulrahaheem Mohmood Al-Zuhaırı ile 7 yaşındaki kızı Rawasee Yasır Abdulrahaeem Al-Zuhaırı olay yerinde hayatını kaybetti. Taksi şoförü Fatih Kılıç ile araçta yolcu olarak bulunan Rıyam Omar İbrahim (27), Taleeah Saleem Raheem Asakra (23), Yousıf Hussein Abdulraheem (9), Abdulrahaeem Mohmood (9) ve Ayat Hussein Abdulraheem (6) isimli toplam 6 kişi yaralandı.