// Bülent Yaman // 

Hendek Akpınar Mahallesi’nde bulunan Hendek Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu yanından paralel olarak geçen yolun sahibi olduğu ileri süren arsa sahibi yolu araç trafiğine kapattı. Yolu kullanıma açılması için bölgede yapılması gereken parselasyon çalışmasının yapılmadığının neden olduğu ileri süren arsa sahibi 1 kilometre mesafelik alanda 2 yılı aşkın süredir resmi işlemlerinin tamamlanmadığı ileri sürdü. Yolu şerit ve trafik levhalarıyla kapatan arsa sahibi hiçbir aracın geçmesine de izin vermedi.

Bölgede yaşayan vatandaşlar ise olaya tepki gösterdi ve , “Madem yol yapıldı neden kapatıldı, kapatılacaksa neden yapıldı. Aydınlatması ve kaldırım taşlarının bile olduğu bu yolu yer sahibi nasıl kapatabiliyor! Yolun açılmasını istiyoruz” dedi. Öte yandan birçok araç sürücüsü şaşkınlık yaşarken alternatif güzergahla yollarına devam etmek zorunda kaldı. Olayla ilgili olarak ilgili kurumlardan bir açıklama yapılmazken, bölgede Jandarma ekipleri konuyla ilgili inceleme başlattı. 

Bilindiği gibi Hendek Akpınar Mahallesi sınırları içerindeki yol yaklaşık 4 yıl önce dönemin Belediye Başkanı İrfan Püsküllü tarafından açılmış, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu tarafından ise asfaltlama çalışması yapılmıştı.