Pandemi nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamalarının tekrar başlamasının ardından sürücü kursu sınavlarının , ehliyet sınavlarının  ertelenmesi sonrasına normalleşmeye başladığımız dönemde bu haftasonu Camili'de bugün yapılan direksiyon sınavlarında tartışmalara neden olan  iddialar ortaya atıldı..

Bu iddiaların başında bir sürücü kursunun  ağır vasıta sınavına girenlerin, bu sınava vitesleri bozuk TIR çekicileriyle girmeleri..

Vitesi bozuk çekicilerle sınava giren bu sürücü kursunun adayları sınavda başarısız olurken, tepkilerde gecikmedi..

Direksiyon sınavına, eğitim gördükleri çekici ile girmediklerini başka bir araç ile girdiklerini söyleyen kursiyer  medyabar.com'a gönderdiği şikayette şunları söyledi; "
Kursta bir iki saatlik direksiyon eğitimi aldığımız araç  hiç bir sorun yoktu. Rahat rahat kullanıyordum.. Benimle birlikte eğitime gelenlerde aynı düşüncede idi Sınavın yapıldığı bugün öğle sınavın yapılacağı yere geldiğimizde bize başka bir araç gösterip (Bununla sınava gireceksiniz) dediler. Kurs yöneticileri (vites atarken de iki elinizle sıkı sıkı tutacaksınız )diye ikazda bulunduklarında (Bunlar ne demek istiyorlar) dedim.. Ancak aracı milli eğitimdeki eğitimci ile kamyona bindiğimde ne demek istediklerini anladım.. Arabayı hareket ettirdim. Ancak 3 ve 4ncü viteste araç vitese geçmemeye başladı.. Bayağı uğrastım.. Milli Eğitim Müdürlüğündeki görevli (Tamam kalsın) diyerek sınavı bitirdi ve bende sınavda başarısız oldum. Benim gibi o gün ağır vasıta ehliyet sınavına o çekici ile girenlerin büyük bölümü kaldı.. Durumu önce sınav gözlemcisine anlattım.. (Yapacak bir şey yok) diyerek aracın vitesinin bozuk olmasının suçlusu olarak beni gösterdik. Sürücü kursu yöneticilerine  durumu anlattık ' ( Yapacak bir şey yok dediler). Göz göre göre sınıfta kaldık. Şimdi ister istemez şunu düşünüyorum. Bizi vitesi bozuk araçla sınava sokarak haksız kazanç mı sağlamak peşindeler.. Öyle ki sınava girdiğimiz aracın vitesinin bozuk olduğunu bizim dışımızda herkes biliyormuş'

Hakkının yenildiğini söyleyen kursiyer sınava girdikleri sınav pistinin de  sınava uygun olmadığını da söyleyerek 'Bu nasıl bir iştir anlayamadım. Bizim bile bile sınavda başarısız olmamız için ne gerekiyorsa onu bu sınavda yaptılar. Yazıklar olsun.'dedi.