İddiaya göre; Orman İşletme Şefliği'nin ormanda yapılan çalışmalar nedeniyle usulsüz ödeme yaptığı ve rüşvet aldığı iddiasıyla CİMER’e başvuru yapıldı. Yapılan inceleme sonucunda usulsüz bir işlem olmadığı tespit edilmişti. 6 ay önce CİMER’e yapılan şikayetin ormanı keserek arazisine dahil etmek isteyen bir vatandaşa zabıt tutulduğu ve şikayetin bu sebeple yapıldığı ileri sürülmüştü.

Karasu İşletme Şefi E.Ö. hakkında ikinci şikayet konusunun doğrudan Orman Genel Müdürüne mesajla yapıldığı öğrenildi. Genel Müdür kendisine gelen mesajın incelenmesini isteyince, Karasu İşletme Şefliğinde yaşananları araştırması için muhakkik görevlendirildi.

Muhakkik, Karasu Orman İşletme Şefliği’nde ifade almaya gittiği esnada baskın yapıldı. Baskında muhakkik, müdür muavini, işletme şefi ve kooperatif eski başkanı M.E. ile birlikte toplamda 5 kişi gözaltına alındı.

TUTUKLAMA KARARI

Gözaltı işlemi sonrasında muhakkik A.E. tanık olarak ifadesi alındı. Müdür muavini bir günlük gözaltı sonrası salıverildi. Gözaltına alınan işletme şefi E.Ö. ile kooperatif eski başkanı M.E. tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme E.Ö. ve M.E.’nin tutuklanmasına hükmetti.