Pamukova ilçesinde Kocaeli Gebze Cumhuriyet Başsavcılığınca Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti suçuna yönelik yürütülmekte olan soruşturma kapsamında Kocaeli İl Jandarma Komutanlığınca fiziki takibi yapılan Mesut K.’nın (32) kullandığı 16 T 10xx plakalı ticari taksi Pamukova ilçe girişinde durduruldu.

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ve Sakarya İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekipleri ile birlikte alınan arama kararı gereğince durdurulan araçta yapılan aramada araçta arka koltukta yolcu olarak bulunan Onur Y. (26 ) isimli şahsın üzerinde yapılan arama sonucunda, şahsın pantolonunun kemer bölümüne gizlenmiş vaziyette 330 gram metamfetamin olduğu değerlendirilen madde ile yine şahsın cebinde peçete kağıdına sarılı 2 gram kokain olduğu değerlendirilen madde ile aracın sol arka kapı cebinde 1 adet ruhsatsız el yapımı 7,65 mm çapında tabanca, tabancaya takılı 1 adet şarjör ve şarjör içinde 6 adet fişek ele geçirildi.

Gözaltına alınan araç sürücüsü şüpheli Mesut K. (32) Cumhuriyet Savcısının talimatı ile ifadesinin ardından serbest bırakılırken, diğer şüpheli Onur Y. ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.