Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım tarafından, salgınla mücadelede fiziki mesafeyi korumak, hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutmak ve sosyal izolasyonu sağlamak amacıyla il genelinde  "Evlerde toplu buluşma ve toplu etkinlikleri yasaklandı. Bu tedbiri ihlal eden her bir kişiye 3 bin 150 lira para cezası uygulanmaktadır" açıklamasının ardından bir vatandaş polise komşusunda misafir olduğu ihbarında bulundu.

İhbarı değerlendiren Pamukova İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler verilen adrese giderek evde kimlik kontrolü yaptı.

Ekipler adreste oturan aile haricinde 2 aileden toplam 8 kişinin misafir olarak evde bulunduğunu ve yine Pamukova'da ikamet ettikleri anlaşıldı.

Ekipler Elperek Mahallesindeki evde yaptığı denetimde, ev sahibine ve misafirlikte olan ailelerin reislerine 3 bin 150'şer lira olmak üzere toplamada 9 bin 450 lira idari para cezası uyguladı.

Misafirlikte olan 2  aile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince evlerine gönderilirken normalde kişi başına yazılması gereken ceza bu kez uyarı amaçlı sadece aile reislerine uygulandığı bundan sonraki denetimlerde kişi başına ceza kesileceği yönünde açıklama yapıldı.