Pamukova İlçesi Pınarlı Mahallesi'nde ikamet eden Ramazan C., sosyal medya hesabından cane corsa cinsi köpeğinin kaybolduğunu belirterek arkadaşlarından yardım istedi. 3 gün boyunca köpeğini arayan Ramazan C. köpeğini Komşu mahallesi olan İsabalı Mahallesinde dere yatağında vurulmuş halde buldu.

Köpeğinin neden öldürüldüğünü araştıran Ramazan Canbaz, İsabalı Mahallesi'nden bir kişinin köpeğini vurduğunu öğrendi. Köpeğinin neden vurulduğu hakkında araştırma yapan Ramazan C., köpeğini vuran adamı buldu.

İddiaya göre köpeği vuran İsabalı Mahallesi'nden F.T. isimli şahıs, bahçesine girip tavuklarını yediği için köpeği tüfekle vurduğunu söyledi.

Bu cevap karşısında şok olan köpeğin sahibi Ramazan C., köpeğin eğitimli olduğunu köpeğinin kendisinin sahip olduğu 800'e yakın tavuğa bekçilik yaptığını, böyle bir şeyin olmasının imkansız olacağını söyleyerek köpeğini vuran F.T.'den şikayetçi oldu.

Şikayet üzerine Jandarma ekipleri köpeğin vurulduğu yerde inceleme yaparak soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında köpeği vurduğu iddia edilen F.T'nin jandarma tarafından ifadesi alındı.

Bu arada Pamukova Doğa Canlılarını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Özlem Çengel, 7.5 aylık bir köpeğin öldürülmesine sert tepki göstererek, " Bir canımızın hayata veda etmesi ile ilgili köpeğin sahibi ile görüşüp bilgi aldık. Zanlının da bu olayı itiraf etmesi ile biz bu olayı sosyal medyaya taşıdık. Şu anda bütün işlemler yapıldı olay C.Savcılığına intikal etti. Bizde dernek olarak mahkemenin açılması ile davaya müdahil olma dilekçemizi vereceğiz. Zanlının en ağır cezayı alması için elimizden geleni yapacağız. Hayvan yasası ile ilgili 6. maddeye dokunmadan kabul edilmemsi durumda bu cinayetler, hiç bir şekilde son bulmayacak. Bizlerinde hukuki mücadelesi son bulmayacak. Bir an önce bu yasanın imzalanıp yürürlüğe girmesini istiyoruz" dedi.