// Adnan Turgay Özbalkan //

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Şehiriçi Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri Sakarya Caddesi üzerinde ‘kırmızı ışık’ denetimi yaptı. Kameralı bir polis aracı Sakarya Caddesi üzerinde bulunan Salko Cami yanına park etti ve kırmızı ışıkta geçen araç sürücülerini ileride bekleyen polis ekibine bildirmeye başladı. Şehir merkezinden Patates Hali Kavşağı’na doğru yapılan uygulama sırasında bir araç sürücüsü kırmızı ışıkta geçti.

Işıkta geçtikten sonra polis aracını fark eden ehliyetsiz sürücü aracı kenara çekti. Yanında bulunan ehliyetli sürücüye aracı veren iki arkadaş az ileride uygulama noktasına geldi. Kendilerini durduran polis ekibi ‘kırmızı ışıkta geçtiniz’ deyince araç sürücüsü ‘kırmızı ışıkta geçmedik’ dedi. Ancak polis ekibi ‘hem kırmızı ışıkta geçtiniz, hem de kırmızı ışıkta geçtikten sonra sürücü değiştirdiniz” dedi.

Kırmızı ışıkta geçmediklerini ve sürücü değiştirmediklerini ısrar eden iki arkadaşa polis, “Kırmızı ışıkta geçtiniz ve sürücü değiştirdiniz. Elimizde bu anlarla ilgili kamera kaydı var. Ayrıca kırmızı ışıkta geçen beyefendinin sürücü ehliyeti var mı” diye sordu. Kırmızı ışıkta geçen sürücünün ehliyeti olmadığı ortaya çıkarken, direksiyonu verdiği arkadaşının da alkolden ehliyetinin alındığı polis sorgulamasında ortaya çıktı.

İlgili maddelerden 6 bin TL’ye yakın para cezası kesilen iki arkadaşa polis ekibi, “Bir daha böyle hareketler yapmayın” dedi. Biri ehliyetsiz, biri ise ehliyeti alkolden alınan iki arkadaşa aracı teslim etmeyen polis, aracı bağladı.