Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (UCİM) Başkanı Saadet Özkan ve Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan, Sakarya Adliyesi'nde görülen 'sahte şeyh' davasında Uşşaki tarikatı lideri Eyyup Fatih Şağban'ın çocuğun cinsel istismarı suçundan 10 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılması sonrasında basın açıklaması yaptılar.

Açıklama öncesinde 'Çocuklar vatandır, vatanına sahip çık' sloganları atıldı. 

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (UCİM) Başkanı Saadet Özkan, "Çocuklar vatandır diye çıktığımız bu mücadelede 10 yaşındaki kahraman bir çocuk, bir cinsel istirmarcıya sesini çıkardı. Dedi ki; bu istismarcı bana nitelikli olarak istismarda bulunmaya çalıştı. Bu çocuk kahraman bir çocuk. Bugün cinsel istismarcı 10 yıl 5 ay ceza aldı. Çocuklar vatandır diye çıktığımız bu yolda bu alınan cezayı yeterli bulmuyoruz. Çünkü eylemlerini gerçekleştirmek için çocuğu bir odaya alıp kapıyı kilitlemek suretiyle çocuğa nitelikli olarak cinsel istismarda bulunmaya çalıştı. Çocuklar bize emanettir dediğimiz yerde hangi delikanlı bir çocuğa bunu yapar? Bu hem alçaklık, hem namussuzluktur. Yüce mevlam karşısında da hesap veremicektir. Çocuklarımıza, kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağız ve bu davanın peşinde olacağız. Çocuğu hem hürriyetinden yoksun bırakmış, hem dini olarak istismar etmiş, hem inancından vurmuş bu istismarcı hem hak önünde hemde adalet önünde cezasını alacaktır. Çocuklar sonuna kadar konuşun. Bunların kökünü kazıyın ve asla konuşmaktan vazgeçmeyin. Artık o eski çocuklar yok." diye konuştu.

UCİM Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan ise "Biliyorsunuz Adalet Bakanlığı tarafından meclise 4. yargı paketi düzenlemesi verildi. Burada 27 madde var ve bizi ilgilendiren en önemli madde çocuğa cinsel istismar suçlarının kuvvetli delile dayanması ile ilgili... Mahkumların, sanıkların tahliye edilmesi gerektiği söylendi. Ve bugün sanık 'Ben bu yasadan faydalanmak istiyorum, tahliyemi istiyorum' dedi. Biz Adalet Bakanlığına gerekli müracatlarımızı yapacağız. Büyük bir kampanya başlatacağız. Bu yasanın biran önce geri çekilmesi lazım. Bütün sanıklar bu yasaya sarılacaklar ve tahliyelerini isteyecekler. Adalet Bakanlığı ve meclise sesleniyoruz, lütfen bu  yasaya müsade etmeyin." şeklinde konuştu.