Sakarya il Emniyet Müdürlüğü tarafından, Genel asayişin ve kamu düzeninin sağlanması amacıyla; kamu kurum ve kuruluşları civarında, stratejik öneme haiz bölgelerde, özellikle vatandaşların yoğun olarak bulundukları yerlerde, başta asayiş, terör ve narkotik olayları olmak üzere suç işleme amacındakilerin caydırılması, aranan şahısların yakalanması varsa suç delillerinin ele geçirilmesi için 81 ilde eş zamanlı “Türkiye Güven Huzur Uygulaması” gerçekleşti.

Gerçekleşen denetim ve kontrollerde; bin 26 iş yeri, 162 kamu kurum ve kuruluşu çevresi, 162 park/bahçe, 784 mesire/yürüyüş alanı ve metruk bina ile 2 bin 719 araç denetlenip 6 bin 836 kişi sorgulandı.

Denetim ve kontrollerin ardından 4 iş yerine kapalı alanda sigara kullanımından işlem yapıldı, hakkında "kasten yaralama" suçunundan kesinleşmiş 12 yıl 6 ay hapis cezası bulunan B.Ö., hakkında "hürriyetten yoksun kılma" suçundan kesinleşmiş 3 yıl 9 ay hapis cezası bulunan M.Ö. ve haklarında çeşitli suçlardan aranan 5 şahıs yakalanarak işlem yapıldı.

Sakarya'ya yasa dışı yollardan giriş yapan iki yabancı uyruklu şahıs yakalanarak sınır dışı edilirken, 2 adet ruhsatsız tabanca, 13 adet fişek, 18,5 gram esrar, 1.76 gram metandetamin ele geçirildi.

Öte yandan, 76 araca cezai işlem uygulanıp 3 araç trafikten men edildi.