HALK54.COM

Sakarya’daki bir okulun müdür yardımcısına giden 12 yaşındaki küçük kız çocuğu iddiaya göre 2 yıl önce 16 yaşındaki U.B., 16 yaşındaki C.K., 18 yaşındaki U. K., 16 yaşındaki E.T.’nin kendisini istismar ettiklerini ileri sürdü. Yaklaşık 2 yıl önce yaşandığı iddia edilen bu iğrenç iddiayı müdür yardımcısına aktaran 12 yaşındaki mağdur kız çocuğu, yine 58 yaşındaki H.B. isimli şahsın kendisini 5-6 aydan beri elle tacizde bulunduğu iddia etti.

Bu gelişmeyle birlikte durumu ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne aktaran okul müdür yardımcısı, yaşananları bir bir üstlerine aktardı. Bu iddialar üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü durumu Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletti. İğrenç iddialarla birlikte Cumhuriyet Savcılığı 2 yıl önce yaşandığı ileri sürülen cinsel istismar iddialarının yanı sıra 5-6 aydır yaşandığı iddia edilen elle taciz olaylarıyla ilgili olarak İlçe Jandarma Komutanlığı’na soruşturma talimatı verdi.

Yaşanan olay sonrasında şüphelilerden bazılarının yaşları küçük olması ve yine mağdurenin yaşının küçük olması nedeniyle İlçe Jandarma Komutanlığı psikolog ve uzman destekli çalışma başlattı. Yapılan çalışma kapsamında jandarma küçük kızın okuduğu okuldan bir bayan öğretmenin de arasında bulunduğu bir ekiple küçük kızı adli beden muayenesinin yapılması için Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’ne sevk etti. 

İğrenç iddiayla ilgili jandarma gerekli hassasiyet çerçevesinde gerekli çalışmasını uzman bir ekiple sürdürdüğü öğrenilirken, iddialarla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü öğrenildi.