Polis-Halk ilişkilerinin kuvvetlendirilmesi ve bilgi alışverişinin sağlanması amacıyla Toplum Destekli Şube Müdürlüğü ekipleri, ev ev gezip bilgilendirme yaparak, vatandaşı uyarıyor.

Polis memurları, vatandaşlara yeni dolandırıcılık teknikleri ile şuana kadar yaşanılan bazı dolandırıcılık olayları hakkında bilgiler verdi. Devletin hiçbir şekilde telefon ile vatandaştan para istemeyeceğini belirten ekipler, bu tür durumlarda muhakkak 112-155 polis hattının aranmasını istedi. 

Özellikle son dönemlerde artan telefon dolandırıcılığı konusunda halkın daha dikkatli olmasını isteyen polis memurları, dolandırıcıların kendilerini savcı, polis veya benzeri kamu görevlisi olarak tanıttığını ve bu şekilde para talep ettiğini belirtti.

Polis Memurları ayrıca, "Sağlık Bakanlığı'ndan arıyoruz, aşıda önceliklisiniz, kayıt oluşturalım" diyerek kimlik bilgilerini ele geçiren dolandırıcılara karşı da vatandaşları uyararak, "Telefonunuza gelebilecek 'Aşı Randevu Oluşturma' mesajlarına veya sizi arayıp 'Sağlık Bakanlığı'ndan arıyoruz, aşıda önceliklisiniz, size kayıt oluşturalım' diyerek kişisel bilgilerinizi isteyenlere itibar etmeyiniz. Bu kişilerin amacı oltalama yoluyla dolandırıcılıktır" dedi.