Koronavirüs tedbirleri kapsamında Türkiye genelinde 17 Mayıs'a kadar devam edecek " tam kapanma" uygulaması devam ediyor. Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı haftalık koronavirüs risk haritasında 'çok yüksek' riskli iller kategorisinde yer alan Sakarya'da tedbirler üst düzeye çıkarılmıştı.

Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce her köşe başında yapılan uygulama ve denetimler meyvelerini vermeye başladı. Alınan yoğun tedbirler sayesinde şehirde 6 Nisan itibariyle 610 olan günlük vaka sayıları, her geçen gün azalan grafikle 2 Mayıs itibarı ile 283'e kadar geriledi. Kent genelinde sıklaştırılan denetimlerle birlikte vaka sayılarında yüzde 54 düşüş gerçekleşmesi sevindirdi. 

Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadeleyle ilgili değerlendirmede bulundu. Sakaryalılara çağrıda bulunan Müdür Kaya, "Pandemiden kurtulabilmemiz için gayretlerimizi ve çalışmalarımızı sonuna kadar hep birlikte sürdürmeliyiz. Yine güzel günlere kavuşmak, bizim elimizde. Sakarya’mızın bunu başaracağına inancım tamdır. " dedi.

Müdür Kaya, şu ifadeleri kullandı:

* Personelimiz ile  düzenli olarak yaptığımız toplantılarda, salgının azaltılmasında denetim ve uygulamaların etkisi ile ilgili  durum değerlendirmesi yaptık. Sakarya’mızda alınabilecek  tedbirleri gözden geçirdik. 

* İlimizde, Sakarya Emniyet Müdürlüğü personelinimizin tamamının sahada görev almasıyla, 100’e yakın denetim noktasında ,  yoğun uygulamalar ve denetimler gerçekleştirildi.

* 6 Nisan itibariyle günlük vaka  sayısı  610 iken, her geçen gün azalan grafikle 2 Mayıs itibarı ile günlük vaka sayısı  yüzde 54 düşüşle  283‘e geriledi.

* İlimiz genelinde denetim ve kontrollerimiz halen de  devam ediyor.  

* Pandemiden  kurtulabilmemiz için gayretlerimizi ve çalışmalarımızı sonuna kadar hep birlikte sürdürmeliyiz. 

* Yine güzel günlere kavuşmak, bizim elimizde. Sakarya’mızın bunu başaracağına inancım tamdır.  Tüm Çabamız Sakarya’lı vatandaşlarımızın sağlığı ve huzuru için! Her zaman söylediğimiz gibi, Sakarya’nın huzuru bizim gururumuzdur.