Ekvator-Kolombiya ve Türkiye uyuşturucu hattının çökertildiği uyuşturucu operasyonunun ayrıntıları ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde Ankara merkezli gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 6 uyuşturucu kartelinin lideri yakalandı. Operasyonun Sakarya'ya sıçrayan ayağında ise Nurten A. isimli kadın baron Serdivan'daki villasında yakalanarak gözaltına alındı.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gerçekleştirilen operasyonlarda çete liderleri 9 ay takip edildi. Sevkiyatın yapılmasına 25 Ocak günü karar verildi ve Kolombiya'nın Bogota şehrinden uçakla çiçek kolilerine gizlenmiş uyuşturucu sevkiyatının tarihi 14 Şubat olarak belirlendi.

Bogota'dan kalkan uçak İstanbul Havalimanı'na indiğinde ise ekipler tarafından yapılan operasyonda uçakta bulunan 24 kilo 600 gram uyuşturucuya el konuldu. 2 ay sonra yine aynı yöntemle çiçeklerina rasına gizlenmiş 2 kilo 600 gram uyuşturucu ele geçiriliyor.

Ekvator-Kolombiya ve Türkiye uyuşturucu hattının çökertilmesi bu şekilde meydana geliyor. Yaklaşık bir senelik izleme ve takibin ardından yapılan bu operasyonlarda piyasa değeri 210 milyon liralık uyuşturucu ele geçirildi.

YAKALAN BARONLAR ADLİYEDE
Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, kokain sevkiyatıyla bağlantılı olduğu belirlenen 7 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara, İstanbul ve Sakarya'da belirlenen adreslere önceki gün şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenlendi. 150 polisin katıldığı operasyonda, Tolga C., Gökhan P., Nurten A., Atilla A., Galip Ç. ve Levent G. gözaltına alındı. Firari olan Lwvent T.'nin yakalanma çalışmaları ise devam ediyor.

İstanbul ve Sakarya'da gözaltına alınan şüpheliler, ifade işlemleri için Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. 6 kişi işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.