Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sakarya’ya gelmesine bir gün kala Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce Sakarya merkezli Adana, Ankara ve Bolu illerinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiş, operasyonda 2’si Irak, 1’i Suriye uyruklu olmak üzere toplam 3 DEAŞ’lı gözaltına alınmıştı.

Eylem ve faaliyetleri sırasında çekilen fotoğraf ve video görüntüleri de ele geçirilen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 2'si çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanırken, diğer şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

NE OLMUŞTU!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sakarya’ya gelmesine sayılı saatler kala Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri üst seviyede çalışmalarının sürdürürken, Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri terör örgütlerinin eylem ve faaliyetlerinin deşifresine yönelik olarak Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan kararlarla operasyon düğmesine bastı.

UYUYAN HÜCRE
TEM ekipleri ilk olarak DEAŞ terör örgütü Suriye’de faaliyet gösteren ve burada silahlı çatışma sırasında yaralanarak Türkiye’ye tedavi için gelen şahsın bilgisine ulaştı. İsmi güvenlik nedeniyle açıklanmayan Suriye uyruklu şahsın tedavi olduktan sonra uyuyan hücre olarak tabir edilen şekilde Türkiye’de dinlenmeye çekildiği ve her an ülkemizde bir terör olayında tetiğe basmak için emir beklediği belirlendi. Yapılan araştırmalarla birlikte operasyon düğmesine basan ekipler şahsı hiç ummadığı anda gözaltına aldı. 

HİSBE BASKINI
Bu yakalanan şahıstan hariç başka başarılı bir operasyona daha imza atan Terörle Mücadele ekipleri, terör örgütünün  uygulamaya koydukları sözde kanunları halka zorla uygulattıran Hisbe birimindeki bir şahsı takibe aldı. Yapılan takiple birlikte Irak uyruklu şahıs tereyağdan kıl çeker gibi yapılan seri bir baskınla enselendi.

DEAŞ DİNARI BASKISI
Kanlı terör örgütünün Suriye ve Irak’ta sözde DEAŞ dinarı adı verdikleri para birimini esnafa zorla kabul ettirmek isteyen Irak uyruklu şahsı takibe alan TEM ekipleri uygun zamanda operasyon düğmesine bastı. Sözde DEAŞ dinarının kullanımı ile ilgili olarak Suriye’de terör örgütünün propagandasını yaptığı tespit edilen Irak’ta gözaltına alındı.

2019 YILINDA
Bilindiği gibi sözde DEAŞ dinarları Türkiye’de ilk 18 Mart 2019 tarihinde Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Akyazı’da yapılan bir operasyonla ele geçirilmişti. DEAŞ terör örgütü kendi parası olarak kabul ettiği sözde DEAŞ Dinarı dışında bölgede başka para birimi kullanılmasına ise müsaade etmiyor.

ÇAPRAZ SORGU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sakarya’ya gelmesine 1 gün kala Sakarlya merkezli Adana, Ankara ve Bolu illerinde yapılan eş zamanlı operasyonda yakalanan 3 şahıs Terörlü Mücadele Şube Müdürlüğü’nde uzman bir ekip tarafından çapraz sorguya alındı. Söz konusu şahısların eylem ve faaliyetleri sırasında çekilmiş fotoğraf ve video görüntülerine ise polis el koydu. 

Öte yandan 2021 yılı Haziran ayı içerisinde terör örgütlerine yönelik olarak yapılan operasyonlarda 31 şüpheli hakkında adli işlem başlatılmış, 20 şüpheli hakkında adli kontrol hükümleri uygulanmış, 3 şüpheli ise tutuklandı.