20 yaşındaki Emirhan Henden, 3 Temmuz Cumartesi günü Sakarya Nehri’nin karşısında bulunan hayvanlara yem vermek için botu kullanmak istedi. Henden, cep telefonuyla kendisini görüntüleyen arkadaşlarına, “Arkadaşlar ben gidiyorum hakkınızı helal edin” dedikten sonra botun yanına gitmek için suya girip yüzmeye başladı. Bu sırada Emirhan Henden akıntıya kapıldı, bir süre sonra da gözden kaybolmuştu.

Yapılan ihbar sonrası arama kurtarma çalışmalarının 6. gününde Emirhan'ın cansız bedeni bulundu. Sudan çıkarılan Emirhan'ın cesedi, otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Otopsinin ardından bugün teslim alınan Emirhan Henden'in cenazesi, Karasu Adatepe Mahallesi'ndeki Adatepe Camii'ne getirildi. Emirhan Henden, kılınan cenaze namazının ardından Karasu Adatepe Aile Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenazeye Vali Kaldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve şehrin bazı protokolleri katıldı. Başkan Yüce 20 yaşında hayatını kaybeden Emirhan'ın tabutunu omuzladı.  Acılı aile ayakta zor dururken vatandaşlar aileyi teselli etti.