Sakarya Nehri’nin Adapazarı Setaltı Mahallesi Nehir Caddesi mevki'indeki olayda akraba olan 5 çocuk nehre girdi. Akıntının hızlı olduğu alanda suya giren çocuklar bir anda suda çırpınmaya başladı. İmdat çığlıkları üzerine bölgede bulunan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Şube Müdürlüğü ekipleri çocukların yardımına koştu. Suda boğulma tehlikesi geçiren E.B. ekiplerini yardımı ile sudan çıkartılırken 3 çocuk ise kendi imkanlarıyla sudan çıktı.

12 YAŞINDAKİ MUHAMMED KAYBOLDU
Ancak Muhammet B. isimli 12 yaşındaki çocuk ise bir anda akıntıda kayboldu. Olay yerine gelen İtfaiye, AFAD ekipleri suda çocuğu aramaya başlarken, olayı öğrenen Muhammet’in yakınları olay yerine akın etti. Suya atlayan çocuğun yakınları ekiplerden arama çalışmasına başladı. Ailelerin sinir krizleri geçirdiği olay yerinde polis güvenlik önlemleri aldı.

ÇARESİZCE ÇALIŞMALARI İZLEDİLER
Sakarya Nehri’ne indirilen Zodyak botlarla arama çalışmaları sürterken bölgeye Yalova İl  Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şube Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği’ne bağlı balık adamlar çağrıldı. Öte yandan, suda kaybolan çocuğun kardeşi ve yakınları nehrin kenarında çaresiz gözler ile ekiplerin çalışmalarını izledi.