/ Nurettin Eryılmaz'ın Özel Haberi /

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Türkiye’de herkes “Evde kalın” çağrısı yapıyor. Yapılan çağrılar sürürken, devlet Koronavirisü’nün yayılmaması için ciddi tedbirlerde aldı. Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı başta olmak üzere bir çok devlet kurumu kendi sorumluluk alanları kapsamında geçici süreyle “yasak” uygulaması getirdi.

Bu getirilen geçici yasaklar kapsamında umuma açık yerler 2. bir karara kadar kapatıldı. Ancak bu karara uymayan ve umuma açık yerlerin kapısını halen açık tutanlara karşı İl Emniyet Müdürlüğü, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı başta olmak üzere alt kademe belediyelere bağlık ekipler il genelinde kontrollere çıkıyor. Vatandaşlardan gelen ihbarlarında anında değerlendirildiği bu kontrol ve denetimler sırasında Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri yasağa rağmen işyerini kapatmayanlara işlem yapıyor.

Son olarak Adapazarı Ankara Caddesi üzerindeki bir kahvehanenin açık olduğu yönünde ihbar alan ekipler anında Ankara Caddesi’ne geldi. Motosikletli Yunus ekiplerinin de destek verdiği zabıta ekipleri işyeri sahibi hakkında yasal işlem yaptı. Olayı görüntüleyen gazetecilere tepki gösteren işyeri sahibi ise, “İçeri de kimse yok. Çekmeyin, herkese reklam ettiniz bizi” diyerek tepki gösterdi. Yasal işlem yapan ekipler ardından işyerinin kapatılmasını sağladı.

Koronavirüsü kapsamında bütün ülkede olduğu gibi Sakarya’da da denetim ve önlemlerini sürdüren ekipler yasal uyarılara uymayanların mutlaka ihbar edilmesini istedi.