Polis ve Jandarma’nın uyarılarını dikkate almayan vatandaşlar ceza yemeden duramadı. Taraklı’da her gün İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin uyarılarını dikkate almayan vatandaşlar cezadan kaçamadı.

Edinilen bilgiye göre İstanbul’dan gezmek amaçlı Taraklı İlçesine kızı ile gezmeye gelen M.Ö ve E.Ö, Aksu deresi kenarında maskesiz bir şekilde yan yana yürürken jandarma ekiplerine yakalandılar. Baba ve kızına Jandarma ekipleri tarafından 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 32. maddesi gereği emre aykırı davranıştan toplamda 784 TL idari yaptırım uygulandı. Diğer yandan İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ilçe girişlerinde kontrollerine ve vatandaşların ateş ölçümlerine devam ediyor.

Jandarma tarafından durdurulan bir minibüste Y.Ç. ,C.Ç., E.Y., H.B. ,S.Ç., U.Ç., M.Y. isimli şahısların sosyal mesafe kuralına uymadıkları tespit edilmiş olup 5326 Kabahatler Kanunu 32.Madde gereğince "Emre Aykırı Davranış" tan toplamda 7 kişi 2744 Lira ceza yediler. Minibüs Sürücüsü U. İ. isimli şahıs ise yine Sosyal Mesafe Kuralına uymadığı gerekçesiyle 1593 sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanunun 282.Maddesi gereğince 3150 TL idari para cezası kesildiği öğrenildi.